Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στην αρχή προσκάλεσε τον mister Tsipra στη συνέλευση του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων), τον καλοδέχτηκε και τον παρουσίασε ως νέο… ...


Στην αρχή προσκάλεσε τον mister Tsipra στη συνέλευση του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων), τον καλοδέχτηκε και τον παρουσίασε ως νέο… Μεσσία. Στη συνέχεια, του έγραψε μια εγκωμιαστική επιστολή, η οποία φρόντισε να διαρρεύσει στον τύπο. Τώρα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο του «Επενδυτή» προχωράει ένα βήμα παραπέρα και δηλώνει ότι δεν φοβάται την Αριστερά και ότι το κεφάλαιο είναι… αντιμνημονιακό, δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης και ασκεί σφοδρή κριτική στα δύο κόμματα που κυβερνούν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα (και με τα οποία είχε αγαστή συνεργασία)! Ιδού τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

«Τα κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης κλήθηκαν να κόψουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονταν και να αποδομήσουν το πελατειακό και αδηφάγο κράτος που είχαν εκθρέψει…».

«…Δεν αποτελεί πραγματική μεταρρύθμιση το βεβιασμένο σφράγισμα της ΕΡΤ ή η επιλεκτική κατάργηση δημόσιων λειτουργιών…».

«…Το κεφάλαιο που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ υπήρξε η πρώτη αντιμνημονιακή φωνή. Από τον Ιούνιο του 2010, επισημάναμε τα προβλήματα της συνταγής της εσωτερικής υποτίμησης… Επισημαίναμε ότι η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή θα δημιουργούσε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και θα υπονόμευε κάθε προοπτική ανάπτυξης…».

«Η κρατικοδίαιτη οικονομία δημιούργησε ένα κρατικοδίαιτο και νεοπλουτικό επιχειρηματικό κατεστημένο, που έμαθε να κάνει τις δουλειές του διαπλεκόμενο με την πολιτική εξουσία…».

«…Οι μεταπράτες του παλιού παραμένουν ισχυροί, και καλύτερα οργανωμένοι, με ισχυρή μιντιακή στήριξη. Οι μάχες οπισθοφυλακής είναι καταδικασμένες. Ο τόπος χρειάζεται μια νέα εμπροσθοφυλακή για να ξανασταθεί στα πόδια του. Είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν δημιουργικές εξελίξεις…».

Αναφερόμενος δε στην επιστολή προς τον Τσίπρα, λέει με νόημα:

«…Νομίζω ότι ξαφνιάσαμε μόνο εκείνους που βλέπουν μέσα από στερεότυπα και κλισέ».

(ΥΓ): Σε μια χώρα που δεν υπάρχει βιομηχανία ούτε για δείγμα, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν… βιομήχανοι; Μήπως πρόκειται για κρατικοδίαιτους αεριτζήδες; Σε κάθε περίπτωση, ο mister Tsipras να χαίρεται τους νέους του συνοδοιπόρους!

ethnikismos.net

2 σχόλια

  1. Οι τους ΣΕΒ αριτζήδες;; Δηλαδή σε λίγο θα βγάλουμε και το Στουρνάρα εκτελεστικό όργανο της Τρόικας και το Σαμαρά υφιστάμενο του!!
    Πάντως γελάει η υφήλιος που το παίζουν αντιμνημονιακοί τώρα γιατί θυμόμαστε καλά ότι ήταν οι πρώτοι που το στήριξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσπροι σκύλοι, μαύροι σκύλοι, όλοι οι σκύλοι μια γενιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.