Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΜΑΣ... ΦΙΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο ΒΑΝ ΡΟΜΠΑΪ!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ συνέδεσε την ανακάλυψη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κύπρο με την... φιλικ...

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ συνέδεσε την ανακάλυψη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κύπρο με την... φιλική επίλυση του κυπριακού ζητήματος, όπως ανέφερε τη Δευτέρα το πρακτορείο Agence Europe.

Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία ο Βαν Ρόμπαϊ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση επιθυμεί να δώσει «νέα ώθηση» στις σχέσεις της με την Αγκυρα. «Ο στόχος μας είναι να αναζωογονήσουμε αυτή τη σημαντική σχέση, να ενισχύσουμε τις διαφορετικές διαδικασίες που εμπλέκονται σε αυτή – συμπεριλαμβανομένης της ενταξιακής διαδικασίας – και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις ανάμεσα στους λαούς μας» ανέφερε ο Βαν Ρόμπαϊ.

Ο ίδιος ωστόσο αναφέρθηκε και για το ζήτημα της Κύπρου. «Η ανακάλυψη αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Κύπρο θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για μία ειρηνική συμφιλίωση. Η επίλυση του ζητήματος θα άνοιγε μεγάλο φάσμα δυνατοτήτων για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων με πιο επωφελή οικονομικά τρόπο για τους Κύπριους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υπογράμμισε ότι «παραμένει πρωταρχικής σημασίας η εξεύρεση μιας συνολικής λύσης στο κυπριακό ζήτημα, που θα βοηθήσει παράλληλα τις σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.