Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΣ...!!! ΘΕΡΜΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ... Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ "BILIM2" ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ...!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΣΟΪ ΕΡΕΥΝΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ; ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ...


ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΣΟΪ ΕΡΕΥΝΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ; ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ... ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ:

Ωκεανογραφικές έρευνες σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας θα πραγματοποιεί έως τις 14 Μαΐου το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim 2». Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας

Την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η ανακοίνωση θαλάσσιων ερευνών του τουρκικού πλοίου «Bilim2» σε διεθνή ύδατα χωρίς την πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας, ανέφερε τα εξής:

"Από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας αναγγέλθηκε στις 9 Μαΐου με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim 2», το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες, στη θαλάσσια στήλη, κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 14 Μαΐου 2013 σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Για τη διενέργεια θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας απαιτείται πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες". news247.gr

-----------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.