Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ...

Τα ιερά λείψανα δύο νέων αγίων της εκκλησίας μας που είναι οι Προστάτες και Πολιούχοι της Τρίπολης, του Αγίου Οσιομάρτυρος Παύλου του Ν...


Τα ιερά λείψανα δύο νέων αγίων της εκκλησίας μας που είναι οι Προστάτες και Πολιούχοι της Τρίπολης, του Αγίου Οσιομάρτυρος Παύλου του Νέου και του Αγίου Δημητρίου, του Νεομάρτυρος, θα υποδεχθεί η Πάτρα προς ευλογία και βοήθεια των πολιτών, το Σάββατο της Διακαινησίμου (πριν δηλαδή την Κυριακή του Θωμά), 11 Μαΐου 2013.

Αυτό ανήγγειλε την Κυριακή το απόγευμα στη διάρκεια του κατανυκτικού εσπερινού στον ιερό ναό της Παντάνασσας, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Τα ιερά λείψανα θα μεταφερθούν στην Πάτρα από την ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Τριπόλεως (Μαντινείας) όπου ως γνωστό εκάρη μοναχός και επί δεκαεπτά έτη διετέλεσε καθηγούμενος ο κ.κ. Χρυσόσοτομος.

Ο Άγιος Οσιομάρτυς Παύλος, γεννήθηκε το έτος 1790 στο όμορφο Σοποτό (Αροάνεια) από φτωχούς αλλά ενάρετους γονείς και το κατά κόσμο όνομά του ήταν Παναγιώτης.

Ο Άγιος μαρτύρησε στην Τρίπολη της Αρκαδίας στις 22 Μαίου του 1818 σε ηλικία 28 ετών.

Ο Άγιος Νεομάρτυρας Δημήτριος γεννήθηκε το 1779 κατά προφορική παράδοση στο χωριό Φλόκα και μεγάλωσε στη Λιγούδιστα, σημερινή Χώρα Τριφυλίας.

Σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από μητέρα. Πέθανε με μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια ενός δήμιου που με τρία κτυπήματα του έκοψε τη κεφαλή του μάρτυρος. Κατά την ώρα του μαρτυρίου λέγεται ότι ενώ ήταν γονατισμένος προς τα δυτικά κατά θαυμαστό τρόπο η αγία κεφαλή του έπεσε ανατολικά. Ήταν 14 Απριλίου 1803, Τρίτη της εβδομάδος του Θωμά.

xespao

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.