Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΙ ΗΛΙΚΩΜΕΝΕΣ ΑΡΜΕΝΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.... ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ...!

Οι ηλικιωμένες Αρμένισσες τόσο στην ιστορική αρμένικη συνοικία Ψαμάθεια της Κωνσταντινούπολης - εκεί όπου βρίσκεται και η έδρα του Αρμενικού...

Οι ηλικιωμένες Αρμένισσες τόσο στην ιστορική αρμένικη συνοικία Ψαμάθεια της Κωνσταντινούπολης - εκεί όπου βρίσκεται και η έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου - όσο και σε ολόκληρη τη χώρα δεν νιώθουν πια ασφάλεια, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον τους.

Η Ψαμάθεια, όπου ο εγκαταστάθηκαν οι πληθυσμοί Αρμενίων μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης, υπήρξε επί αιώνες μια παραδοσιακή γειτονιά με ξύλινα σπίτια και παλιές εκκλησίες όπου οι κάτοικοι άφηναν τις πόρτες τους ξεκλείδωτες. Όμως, οι τελευταίες «τυφλές» επιθέσεις έχουν ξυπνήσει παλιούς φόβους στην αρμένικη κοινότητα, που πάντοτε βρισκόταν υπό κάποια πίεση καθώς ποτέ δεν έπαψε να θεωρείται «ξένο σώμα».

Οι Αρμένιοι που φθάνουν έως και τους 70.000 στην Τουρκία αλλά και άλλες μειονότητες μέχρι πρόσφατα ήταν θύματα σημαντικών διακρίσεων και συχνά γίνονταν στόχος εθνικιστών, ενώ παράλληλα αποκλείονταν από επαγγέλματα με κύρος, όπως για παράδειγμα εκείνο του στρατιωτικού. Παρόλα αυτά, λόγω της προσπάθειες της Τουρκίας να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η τύχη των Αρμενίων είχε βελτιωθεί.

Οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη για τον βίαιο ξυλοδαρμό πολλών ηλικιωμένων γυναικών στην περιοχή και σε αντίθεση με ό,τι περίμεναν οι κάτοικοι της Ψαμάθειας δεν επρόκειτο για κάποιον φανατικό Τούρκο με κίνητρο το μίσος, αλλά για έναν νεαρό αρμένικης καταγωγής με ψυχολογικά προβλήματα. Παρόλα αυτά, η δυσπιστία των Αρμενίων είναι τέτοια που θεώρησαν ότι πρόκειται απλώς για μια προσπάθεια των Αρχών να κλείσουν την υπόθεση με έναν αποδιοπομπαίο τράγο.

Ανεξαρτήτως όμως του δράστη, η βία των τελευταίων μηνών θύμισε σε πολλούς το βίαιο παρελθόν και ενδεχομένως αποτελεί δείγμα μελλοντικών εντάσεων καθώς η Τουρκία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την συμπλήρωση ενός αιώνα από την γενοκτονία των Αρμενίων, που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. zougla.gr

------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.