Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ... ΒΡΕΘΗΚΕ ΙΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

"Τέλος καλό, όλα καλά", όπως λέει ο λαός, και μετά την ανακοίνωση-έκκληση κατοίκου του χωριού Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας να βρεθεί ...

"Τέλος καλό, όλα καλά", όπως λέει ο λαός, και μετά την ανακοίνωση-έκκληση κατοίκου του χωριού Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας να βρεθεί κάποιος Ιερέας να τελέσει τις Ακολουθίες της Μ.Παρασκευής και του Μ.Σαββάτου, το θέμα - μας ενημερώνει νεότερη ανακοίνωση - διευθετήθηκε.
Θα πρέπει πάντως να αναφέρουμε ότι πολύ συχνά στις ακριτικές περιοχές της πατρίδος μας, ιδιαίτερα μετά τον δραστικό περιορισμό από την Πολιτεία των έμμισθων εφημεριακών θέσεων, δημιουργούνται προβλήματα στην κάλυψη των κενών θέσεων παρά την εκ περιτροπής παρουσία κληρικών σε όλα τα χωριά. Έτσι οι ελάχιστοι Ιερείς που υπηρετούν στις Μητροπόλεις αυτές καλούνται, εκτός από τι ενορίες που διακονούν, να σηκώσουν το βάρος της διακονίας και των κατοίκων των απομακρυσμένων ενοριών και χωριών - που πολλές φορές απέχουν πολλά χιλιόμετρα μεταξύ τους - σε συνθήκες δύσκολες και σε περιοχές δυσπρόσιτες. Και αυτούς τους διακόνους της Εκκλησίας, τους ήρωες των τοπικών ακριτικών κοινωνιών μας δεν θα πρέπει να τους ξεχνούμε γιατί είναι άξιοι της στήριξης και της επιβράβευσης από όλους μας. Κρατούν τους Ναούς ανοιχτούς, χτυπούν την καμπάνα και αποτελούν σημείο αναφοράς, ιδιαιτέρως τον χειμώνα, για τους ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών μας. Σας ευχαριστούμε!
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Θα τελεστεί όπως κάθε χρόνο στο χωριό Αγία Βαρβάρα της Κόνιτσας η ακολουθία της Μ. Παρασκευής και του Μ. Σαββάτου
Αγαπητοί φίλοι σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης για την έλλειψη ιερέα στο χωριό Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας για την Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο, μόλις πληροφορηθήκαμε από τον εκκλησιαστικό επίτροπο του χωρίου μας ότι η υπόθεση διευθετήθηκε.
Η ακολουθία της Μ. Παρασκευής και του Μ. Σαββάτου θα τελεστεί όπως κάθε χρόνο!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον μητροπολίτη μας και τους συνεργάτες του όσο και τον ιερέα πατέρα Νικόλαο που παρά τα εφημεριακά του καθήκοντα και τις πολλαπλές υποχρεώσεις του ειδικά αυτές τις άγιες μέρες και σε άλλα χωριά, θα βρεθεί και στην Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας για να συμποσευχηθούμε την Μ. Παρασκευή και να εορτάσουμε την ανάσταση του Χριστού το Μ Σάββατο.

http://www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.