Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΥ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ...! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...

Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου αρχίζουν πανελλαδικές και διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης για τον δικτυακό τόπο εναλλακτικής ενημέ...

Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου αρχίζουν πανελλαδικές και διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης για τον δικτυακό τόπο εναλλακτικής ενημέρωσης athens.indymedia.org και τον 98FM, μετά τη διακοπή της πρόσβασής τους στο διαδίκτυο.

Η συνέλευση αλληλεγγύης πρόκρινε την υιοθέτηση εβδομάδας αλληλεγγύης και τέτοιων δράσεων για να υποστηριχθούν τα μέσα που έχουν τεθεί εκτός διαδικτύου και στα ραδιοκύματα.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων υποστήριξης άνοιξε σήμερα, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

Η συνέλευση αλληλεγγύης αναφέρει ότι διεκόπη η παροχή internet στα δύο μέσα από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο, κατ' εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια. «Πρόκειται για μια καταστολή και λογοκρισία που μόνο απολυταρχικά καθεστώτα έχουν μέχρι σήμερα καταφύγει (Συρία, Ιράν και Βόρεια Κορέα)», αναφέρεται.

Οι διαχειριστές των δύο μέσων επισημαίνουν: «Απαιτούμε το αυτονόητο δικαίωμα να εκπέμπουμε ελεύθερα μέσα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το κοινωνικό άσυλο».
Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας εξέδωσαν ανακοίνωση:
«Το Athens Indymedia και οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης βρίσκονται υπό καταστολή. Από το μεσημέρι 11 Απρίλη, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος, αντικαθιστώντας επάξια την αστυνομία και τους δικαστές και κατ' εντολή του υπουργού δημόσιας τάξης Δένδια, διέκοψε την παροχή internet για τα δύο αυτοοργανωμένα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης και έκφρασης. Πρόκειται για μια καταστολή και λογοκρισία που μόνο απολυταρχικά καθεστώτα έχουν μέχρι σήμερα καταφύγει (Συρία, Ιράν και Βόρεια Κορέα).

Όλοι όσοι διαχειριζόμαστε, δημοσιεύουμε ή χρησιμοποιούμε τα παραπάνω μέσα αλλά και όσοι αισθανόμαστε αλληλέγγυοι στο δικαίωμα στην αδιαμεσολάβητη έκφραση ήρθε η ώρα να οργανωθούμε και να δράσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα.

Η συνέλευση αλληλεγγύης του Σαββάτου, καλεί την εβδομάδα 15 έως 21 Απρίλη σε πανελλαδικές και διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης για τα δύο εγχειρήματα αντιπληροφόρησης. Απαιτούμε το αυτονόητο δικαίωμα να εκπέμπουμε ελεύθερα μέσα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στην πόλη της Αθήνας, για την Δευτέρα 15 Απρίλη καλείται συγκέντρωση-παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου στις 9.00.

Διαδώστε το μήνυμα, μεταφράστε, πράξτε».

-----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.