Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

60.000 ΕΥΡΩ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ...!

Ελεύθερος με εγγύηση 60.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή που χειρίζεται υποθέσεις δ...


Ελεύθερος με εγγύηση 60.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή που χειρίζεται υποθέσεις διαφθοράς, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.

Εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε επίσης στον πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ (Γ.Γ. της ΓΕΝΟΠ) Ευάγγελο Μπουζούλα. Ο Νίκος Φωτόπουλος ο οποίος απολογήθηκε για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και απάτη σχετικά με τις παράνομες επιχορηγήσεις που πήρε η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ, από το 2008-2010 αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ενώ βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο δήλωσε: «Κάποιοι ήθελαν να είμαι στη φυλακή αλλά οι δικαστές έκριναν ως μη επαρκή τα στοιχεία και με άφησαν ελεύθερο». Nα σημειωθεί ότι στο υπόμνημά του ανέφερε δε πως «δεν εξαπατήσαμε τη ΔΕΗ καθώς αποδεκτά και νόμιμα ήταν όχι μόνο τα εκπαιδευτικά ταξίδια αλλά και κάθε άλλο ταξίδι που θα προωθούσε την ανάπτυξη των σχέσεων των μελών της ομοσπονδίας μας με συναδέλφους άλλων χωρών. Όλα τα ταξίδια έγιναν για εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστικούς σκοπούς. Οι παροχές προς την ομοσπονδίας ήταν απολύτως νόμιμες ως προβλεπόμενες από τις Εθνικες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας».

Ο συνήγορός του, Δημήτρης Τσοβόλας, έκανε λόγο για στοχοποιημένους συνδικαλιστές, προκειμένου να ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Μεταξύ άλλων ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείται για το δάνεια ύψους 500.000 ευρώ που πήρε η ΓΕΝΟΠ το 2010 από τη ΔΕΗ χωρίς να τα επιστρέψει. Ο ίδιος ωστόσο στην απολογία του υποστήριξε ότι το δάνειο αποπληρώνεται. Επίσης ο Νίκος Φωτόπουλος κλήθηκε να απαντήσει και για τις επιχορηγήσεις ύψους 300.000 ευρώ που δόθηκαν στη ΓΕΝΟΠ για μία μελέτη αναδιοργάνωσης της επιχείρησης η οποία ποτέ δεν παραδόθηκε. Ο ίδιος πάντως ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υποστήριξε ότι οι επιχορηγήσεις αυτές ήταν σύννομες και πως η μελέτη έγινε με άλλο όμως αντικείμενο.

Στο Νίκο Φωτόπουλο επίσης αποδίδεται πως εισέπραξε για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ ποσό 312.000 ευρώ για δύο ταξίδια που δεν έγιναν. Για την ίδια υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σε βάρος 15 μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ, ενώ ήδη ο πρώην πρόεδρος της επιχείρησης, Τάκης Αθανασόπουλος και ο νυν πρόεδρος, Αρθούρος Ζερβός, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση 30.000 ευρώ έκαστος. Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ, Κωνσταντίνος Κατσαρός.

Η ποινική δίωξη σε βάρος τους ασκήθηκε μετά την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.zougla.gr

--------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.