Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ... ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Το 1 o Επαγγελματικό Λύκειο Άργους και το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Άργους διοργάνωσαν τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλ...




Το 1o Επαγγελματικό Λύκειο Άργους και το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Άργους διοργάνωσαν τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή στα πλαίσια του Πολιτιστικού προγράμματος που εκπονείται στα σχολεία με τίτλο: «Από τον κυρ Αλέξανδρο στο Βαρβάκη» την Τετάρτη 4 Απριλίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άργους.

            Στην εκδήλωση, προβλήθηκε μια ημίωρη ταινία των μαθητών του σχολείου με αφιέρωμα στον Γιάννη Σμαραγδή με τίτλο: "Το Ταξίδι και το Χρέος"  και τιμήθηκε ο σκηνοθέτης για την προσφορά του από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτριο Καμπόσο και τους μαθητές του σχολείου. Οι μαθητές του σχολείου  πρόσφεραν πρώτα, στον σκηνοθέτη ένα αντίγραφο του πλοίου του Βαρβάκη δημιουργία τους, φτιαγμένο από σαΐτα αργαλειού. Στη συνέχεια του πρόσφεραν γκραβούρα με παράσταση κόρης με παραδοσιακή τοπική ενδυμασία του Άργους.

            Ο Γιάννης Σμαραγδής μάγεψε με το λόγο του τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που υποδέχτηκαν τον σκηνοθέτη με θύελλα χειροκροτημάτων. Ο εκπρόσωπος των παιδιών που προλόγισε αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά του στην τέχνη  και στη νεολαία  με τις αξίες που προβάλλει στις ταινίες του, και στη συνέχεια ο εκπρόσωπος των διδασκάλων Νίκος Πιστεύος, αναφέρθηκε στον χαρακτήρα και τη ευγένεια του σκηνοθέτη και όπως τόνισε «είναι ευεξήγητο πώς στο διαδίκτυο ψηφίστηκε ως ο πιο δημοφιλής Έλληνας καλλιτέχνης για το 2012».

            Η κατάμεστη αίθουσα πλημμύρισε από τη φωνή του σκηνοθέτη που σε μια αφοπλιστική κατάθεση ψυχής, γεμάτη συγκίνηση και πολύ χιούμορ μίλησε στους μαθητές για την πατρίδα, την έννοια του χρέους, την τέχνη ευρύτερα και τη δύναμη του κινηματογράφου ως τη μεγάλη λαϊκή τέχνη των καιρών μας που όταν χρησιμοποιείται με τον “πρεπό τρόπο”, λειτουργεί ευεργετικά ως λιπαντικό της ψυχής και βοηθάει τους ανθρώπους να αντέξουν τον μεγάλο πόνο.

            Μετά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Studio εικόνας και ήχου στις εγκαταστάσεις του ΣΕΚ Άργους. Οι μαθητές για να τιμήσουν το μεγάλο σκηνοθέτη ονόμασαν το καινούργιο τους στούντιο "STUDIO εικόνας και ήχου Γιάννης Σμαραγδής".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.