Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΜΕ... ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΠΑΤΜΟΣ! ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΜΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ...

Παραιτήθηκε την Πέμπτη ο μοναδικός αγροτικός γιατρός που είχε η Πάτμος, αφήνοντας τους κατοίκους του νησιού χωρίς ιατρική περίθαλψη. Το γε...

Παραιτήθηκε την Πέμπτη ο μοναδικός αγροτικός γιατρός που είχε η Πάτμος, αφήνοντας τους κατοίκους του νησιού χωρίς ιατρική περίθαλψη. Το γεγονός κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), καλώντας παράλληλα το Υπουργείο Υγείας και τις αρχές της Εισαγγελίας να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αντιστοιχούν. Μάλιστα, περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς γιατρό και 650 είναι παιδιά χωρίς παιδίατρο, λόγω των μακρών καθυστερήσεων στην πρόσληψη αγροτικών και ειδικών γιατρών.
Όπως προβλέπεται, το Κέντρο Υγείας Πάτμου θα έπρεπε να απασχολεί έξι ειδικευμένους και τρεις αγροτικούς γιατρούς, όμως οι θέσεις τους είναι κενές. Ο μοναδικός αγροτικός γιατρός στο νησί προχώρησε σε παραίτηση "φτάνοντας στα όρια της αντοχής στην ευθύνη της περίθαλψης 4.500 πολιτών". Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει λόγο για τριτοκοσμική κατάσταση στην Πάτμο, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν λαϊκή συνέλευση, ζητώντας το δικαίωμα στη στοιχειώδη περίθαλψη.
Μάλιστα, ο δήμος Πάτμου απηύθυνε έκκληση βοήθειας σε ιατρικό δυναμικό. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, δήλωσε "δε θα επιτρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές".


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.