Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕ ΙΕΡΕΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΣ...!

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων ενδόξων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, που θυσιάσθηκαν στην παγωμένη λίμνη της Σεβαστείας, στην Ιερά Μ...


Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων ενδόξων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, που θυσιάσθηκαν στην παγωμένη λίμνη της Σεβαστείας, στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, με επίκεντρο την ιστορική και όμορφη παλαιά ενορία της πόλεως, την αφιερωμένη στους Αγίους Τεσσαράκοντα Μεγάλους Μάρτυρες.

Τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστάτησε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη κ. Γαβριήλ, που με βαθύτατο θεολογικό λόγο, παρμένο από το συγκλονιστικό μαρτύριο των Αγίων, καλλιέργησε τις ψυχές των πολυάριθμων ευλαβών προσκυνητών, που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο οικείος Ιεράρχης κ. Ιγνάτιος χειροτόνησε Πρεσβύτερον, τον Ιερολογιώτατο Διάκονο π. Σέργιο Παραλίκα, Καθηγητή της Νοσηλευτικής στα ΤΕΙ της Λάρισας, επαινέσας αυτόν για την απόφαση του να ιερωθεί, για τους μέχρι τώρα μεγάλους πνευματικούς του αγώνες, για τις υψηλές σποδές του και για την προσφορά του στην επιστήμη και την Εκκλησία μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, με την παράκληση του κ. Ιγνατίου, προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον νεοχειροτονηθέντα π. Σέργιο και του ευχήθηκε καλή και αγία Ιερωσύνη και καλή δύναμη στο όντως Θεάρεστο έργο του.

Ο νέος Αρχιμανδρίτης τοποθετήθηκε ως εφημέριος και κήρυκας του θείου λόγου στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης, προκειμένου να συνυπηρετήσει με τον π. Παύλο και τον π. Δημήτριο στο μεγάλο λειτουργικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της ενορίας. romfea.gr

----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.