Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΝ ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΪΛΑ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ...

Τα διαπιστευτήριά του επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο νέος, ελληνομαθής, πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθή...

Τα διαπιστευτήριά του επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο νέος, ελληνομαθής, πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα Τζων Κίττμερ. Μάλιστα ο Πρόεδρος ακούστηκε να εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για τον νέο Βρετανό πρεσβευτή.
«Πριν από λίγο είχα διαπιστευτήρια από ενδιαφέρουσες χώρες, όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας ελληνομαθής πρέσβης, που μου θύμισε τους Εγγλέζους του 1942-43, που έπεφταν στα βουνά, με ωραία ελληνικά, οξφορδιανά, αλλά και ένας εραστής της Ελλάδος. Και κουβεντιάζαμε και το δικό σας θέμα. Και βέβαια το Λονδίνο είναι πάντα ένας παράγοντας που πρέπει να τον έχουμε υπόψιν μας και στα καλά και στα άσχημα».
Σωστό αυτό που λέει ο Πρόεδρος, αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι η Βρετανία αποτελεί σήμερα μία εκ των τριών «εγγυητριών δυνάμεων» της κυπριακής Δημοκρατίας, ήταν ο προηγούμενος «κτήτωρ» της νήσου, ως η μεγαλύτερη αποικιοκρατική δύναμη της εποχής της, ενώ εξακολουθεί να κατέχει το 5% περίπου του Κυπριακού εδάφους, με τις δύο «κυρίαρχες βάσεις» (sovereign bases) του Ακρωτηρίου και της Δεκελείας, που εξακολουθούν ακόμα να υφίστανται….

parapolitika.gr

-----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.