Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ... ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ...!!!

Διαμαρτυρία έξω από το προξενείο τους στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν Αλβανοί που κατοικούν στη χώρα μας, ζητώντας να βρεθεί λύση με την α...

Διαμαρτυρία έξω από το προξενείο τους στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν Αλβανοί που κατοικούν στη χώρα μας, ζητώντας να βρεθεί λύση με την αναγραφή των τοπωνυμίων στα διαβατήρια τους.

Το πρόβλημα εκκρεμεί για περισσότερους από έξι μήνες, καθώς στα διαβατήρια που εκδίδει η Αλβανία αναγράφονται η πόλη και η χώρα προέλευσης του κατόχου με αλβανικά σύμβολα και όπως αυτές προφέρονται στην αλβανική γλώσσα, και όχι όπως είναι η διεθνής ονομασία τους και με αγγλική γραφή. Η Ελλάδα από την πλευρά της ζητά η δήλωση των τοπωνυμίων να γίνεται, σύμφωνα με ότι προβλέπεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις μεταφράσεις επισήμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η εμπλοκή αφορά κυρίως τα μικρά παιδιά των αλβανών που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας και στα διαβατήρια τους αναγράφεται μεταφρασμένη στα αλβάνικά, ως γενέτειρα, ελληνική πόλη και η Ελλάδα ως χώρα γεννήσεως. Εξ αιτίας αυτής της εμπλοκής «εγκλωβίζονται» στη χώρα μας και δεν μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα τους και να επιστρέψουν πάλι στη χώρα μας, ούτε μπορούν να θεωρήσουν άλλα έγγραφα καταθέτοντας το διαβατήριο τους στις ελληνικές αρχές.

 Οι προξενικές αρχές αναμένουν από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, εάν υπάρξει συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές για το θέμα αυτό, να πληροφορήσουν εγκαίρως τους υπηκόους τους που ζουν στη χώρα μας για κάθε εξέλιξη. zougla.gr

5 σχόλια

  1. Στη Θεσσαλονικη σε αλβανικα ταξιδιωτικα γραφεια γραφουν τα ονοματα των πολεων στα τουρκοαλβανικα! Να τους σπασουν τις πινακιδες και να τους υποχρεωσουμε να τα γραφουν στα ελληνικα! Ολα ακομα και των πολεων της Βορειου Ηπειρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπα,ξυπνησαν οι δικοι μας...μπραβο! κατι ειναι κι αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μου πει καποιος με τους ομογενης τι γινεται;Που εχουν αλβανικο διαβατηριο,δηλαδη ταλεπορουνται και αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θελω ν ταξιδεψω στο εξωτερικο με μια σχολικη εκδρομη και δεν ξερω αν θα μπορεσω να περασω... ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ;;;;; ολοι θα πανε και εγω θα χασω 10 χρονια απο την ζωη μου μεχρι εκεινη την ημερα!!! σκεφτειτε λιγο και εμας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.