Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

''ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΖΙΤΖΙΚΕΣ, ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΜΗΓΚΕΣ'' ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ... ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ...!!!

«Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, για χρόνια ήμασταν τζίτζικες», τόνισε κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομι...



«Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, για χρόνια ήμασταν τζίτζικες», τόνισε κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.
Ο υπουργός υποσχέθηκε συμπληρωματικές ρυθμίσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, με τις οποίες θα απαλλάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από τη φορολογητέα ύλη, ενώ όπως είπε, θα υπάρξουν και εκπτώσεις με την προσκόμιση αποδείξεων αγοράς.
«Δεν επιτρέπεται χαλάρωση πριν το 2014», υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, ενώ για την αναβάθμιση από Standard and Poor’s σημείωσε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.
«Ήμασταν τζίτζικες για πάρα πολλά χρόνια και τώρα είμαστε μέρμηγκεςΧαλάρωση δεν πρέπει να υπάρξει πριν το 2014», ξεκαθάρισε και «αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα από το 2013, θα μπορούν οι εταίροι μας να μειώσουν κι άλλο τα επιτόκια των δανείων μας και να πέσει και άλλο το χρέος».
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης πως το σχέδιο νόμου εντάσσεται στον σχεδιασμό για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και την αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο με την παρουσίαση ενός νέου συστήματος.
Σύμφωνα με τον υπουργό, με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ με τον πλέον κοινωνικά δίκαιο τρόπο, σημαντική διεύρυνση της φορολογικής βάσης και αύξηση των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.
Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής
Δυο αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο ανακοίνωσε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Γιάννης Στουρνάρας. 
Πρώτον: Οι ασφαλιστικές εισφορές θα εκπίπτουν και για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Δεύτερον: Θα ισχύσει το μέτρο των αποδείξεων για τα εισοδήματα (μισθωτών) που θα αποκτηθούν για το 2013, οι οποίες θα πρέπει να είναι ίσες με το 25% του εισοδήματος και το εισόδημα να μην ξεπερνά τις 42.000 ευρώ.
Ο κ. Στουρνάρας είπε πως η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη.  «Είμαι ο πρώτος που αναγνωρίζω πως ο χρόνος που θα διανύσουμε είναι δύσκολος…. Το λυκόφως ή θα γίνει λυκαυγές ή θα παραμείνει λυκόφως» είπε χαρακτηριστικά.

newsbomb.gr

2 σχόλια

  1. Εξ' ιδίων κρίνεις τα αλλότρια Γ.Στουρνάρα. Εγώ διέσχιζα τους ωκεανούς 40 χρόνια, πλήρωνα τα "μαλλιά της κεφαλής μου" σε κρατήσεις υπέρ ΝΑΤ και εφορία (μέχρι το πολεμικό επίδομα φορολογούσατε), μετέφερα την ελληνική Σημαία στα πέρατα της Γης, έφερνα συνάλλαγμα στην Ελλάδα, και στο τέλος μου διαλύσατε τον Οίκο του Ναύτου (δεν μιλάμε για το ΝΑΤ. αυτό το ξεπάστρεψε ο τσαρλατάνος με το ζιβάγκο) με αποτέλεσμα να πληρώνω τον γιατρό και τα φάρμακα που προ(χρυσο)πλήρωνα τόσα χρόνια και μου μειώσατε την σύνταξη 50% παρά τις καταβεβλημένες με ιδρώτα και αλμύρα (και πολλές φορές με αίμα) εισφορές. Οπότε να μιλάς για τον εαυτό σου γιατί εμείς οι ναυτικοί γι' αυτά που προσφέραμε (και πολλοί εξακολουθούν να προσφέρουν) στην Πατρίδα, η "φάρα" σου δεν μπορεί ούτε στο μικρό μας δακτυλάκι να μας φτάσει διότι απλά είστε (όντως) ΑΝΙΚΑΝΟΙ!!!! Έλληνας συνταξιούχος Πλοίαρχος Ε.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ανησυχείς. Δεν εφησυχάζουμε. Στήνουμε κρεμάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.