Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΨΕΥΜΜΑΤΑ ΟΙ ΚΟΛΟΑΛΒΑΝΟΙ... ΜΟΝΟ 25.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ "ΑΛΒΑΝΙΑ" ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ...

aftonomi.gr._ Το Ινστιτούτο Στατιστικών της Αλβανίας (INSTAT) έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των δεδομένων που συλλέχθηκαν από την απογρ...


aftonomi.gr._ Το Ινστιτούτο Στατιστικών της Αλβανίας (INSTAT) έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των δεδομένων που συλλέχθηκαν από την απογραφή πληθυσμού το 2011 και τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιευτούν την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, Top Channel, κατάφερε να αποκτήσει μέσω διπλωματικών πηγών στα Τίρανα τα αποτελέσματα που σχετίζονται με δύο από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της απογραφής του 2011, την Θρησκεία και την Εθνικότητα.

Όπως αποκαλύπτει το Top Channel, το 83% των ερωτηθέντων δήλωσαν Αλβανοί, όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αποτελέσματα για τις Μειονότητες.

Σύμφωνα με το αλβανικό ρεπορτάζ μόλις το 0,87% των ερωτηθέντων δήλωσαν την εθνικότητά τους ως Ελληνική, που σε απόλυτο αριθμό αντιστοιχεί σε περίπου 25.000 πολίτες.

Σχετικά με τη θρησκεία των Αλβανών, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 57,12% δήλωσαν ότι είναι μουσουλμάνοι, το 10,11% Καθολικοί, το 6,8% Χριστιανοί Ορθόδοξοι, το 2,11% Μπεκτασίδες, το 0,11% Ευαγγελιστές, και το 2,52% Άθεοι.

Υπενθυμίζεται πως οι βορειοηπειρωτικοί φορείς είχαν υποστηρίξει αντικρουόμενες θέσεις σχετικά με την αμφιλεγόμενη απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία.

Η ιστορική οργάνωση των βορειοηπειρωτών «ΟΜΟΝΟΙΑ» καθώς και το Κόμμα Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα που εκπροσωπεί την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανική Βουλή είχαν απευθύνει έκκληση στην βορειοηπειρωτική κοινότητα να απέχει απ’ την απογραφή καθώς δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που είχε θέση η Ε.Ε.

Σε αντίθεση με την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, το νέο κόμμα ΕΕΜΜ-MEGA που φιλοδόξει να εκπροσωπήσει την Ελληνική Μειονότητα είχε απευθύνει έκκληση για την μαζική συμμετοχή των βορειοηπειρωτών στην απογραφή πληθυσμού.

Παράλληλα έκκληση για αποχή από την απογραφή απηύθυναν και οι φορείς άλλων Μειονοτήτων στην Αλβανία.

Ωστόσο διατηρούμε μια μικρή επιφύλαξη ως προς την εγκυρότητα του αλβανικό ρεπορτάζ μέχρι την δημοσίευση των τελικών αποτελεσμάτων από τον αρμόδιο φορέα της Αλβανίας.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα για την Εθνικότητα και το Θρήσκευμα όπως δημοσιεύτηκαν στο Top Channel:
Εθνικότητα:

Αλβανοί: 83%

Έλληνες: 0.87%

Ρομά: 0.3%

Βλάχοι: 0.3%

Σλαβομακεδόνες: 0.2%

Γύφτοι: 0.12%

Μαυροβούνιοι: 0.01%

Άλλοι: 0.1%

Δεν απάντησαν: 14.07%

Σ.ΣΤΟΧΟΥ: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΗΓΗΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...


--------------------

Κάντε "ΚΛΙΚ" στο πρωτοσέλιδο του "Στόχου" που ακολουθεί για να δείτε κάποια από τα θέματα της εφημερίδας σας που κυκλοφορεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.