Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ...!!!

Κόβοντας τη σύνταξη του ΟΓΑ των βορειοηπειρωτών, τα 2.500 ευρώ του ελληνικού κράτους γίνονται 2.501 !!! Με αφορμή το θέμα που προέκυψε ...



Κόβοντας τη σύνταξη του ΟΓΑ των βορειοηπειρωτών, τα 2.500 ευρώ του ελληνικού κράτους γίνονται 2.501 !!!


Με αφορμή το θέμα που προέκυψε με το θέμα της σύνταξης του ΟΓΑ των βορειοηπειρωτών, θεωρούμε χρήσιμο να δημοσιεύσουμε προηγούμενο άρθρο στο οποίο είχαμε κάνει κάποιες εκτιμήσεις για το πόσο κοστίζει στο ελληνικό κράτος και κατ’ επέκταση στον έλληνα φορολογούμενοι οι συντάξεις αυτές κάνοντας κάποιες αλλαγές με τα νέα στοιχεία. Επειδή ως συνήθως οι «εκπρόσωποι» μας μιλούν χωρίς στοιχεία και με συναισθηματισμούς, ας αναφερθούν σε αυτά τα στοιχεία γιατί δεν απέχουν πολύ από τα ακριβή.


Οι Βορειοηπειρώτες, ως ομογενείς, δικαιούνται βάση της Ελληνικής Νομοθεσίας την κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ (περίπου 330 Ευρώ το μήνα), εφόσον ζουν μόνιμα στην Ελλάδα. Οι πλειοψηφία των συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών βρίσκονται μεταξύ Ελλάδος (με τα παιδιά τους) και Βορείου Ηπείρου, συντηρώντας τα σπίτια και τις περιουσίες τους, ενώ πολλοί λίγοι είναι αυτοί που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα. Σχεδόν όλοι έχουν προμηθευτεί το Ε.Δ.Τ.Ο. (Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς) που προϋποθέτει ότι έχουν κάποια διεύθυνση στην Ελλάδα, άρα θεωρητικά ζουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι των Ταμείων του ΟΓΑ, από «υπερβάλλοντα ζήλο» ή λόγο άνωθεν εντολής, ελέγχουν τα διαβατήρια με τις εξόδους και εισόδους στη χώρα για να διαπιστώσουν τη μόνιμοι διαμονή των συνταξιούχων και εφόσον δε συμπληρώνονται οι μέρες, τους κόβουν τη σύνταξη ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που τους στέλνουν εξώδικα ζητώντας τους πίσω τα χρήματα που πήραν. Δεν κάνουν δεκτά τα πληρεξούσια των παιδιών τους, στέλνουν αντιπροσώπους στα σπίτια για να ελέγξουν αν είναι στο σπίτι. Ακόμα σε αυτούς που έχουν Ελληνική ταυτότητα, ζητούν επίμονα το Αλβανικό διαβατήριο για να ελέγξουν τις μετακινήσεις.

Πόσο κοστίζει κράτος η σύνταξη του ΟΓΑ των Βορειοηπειρωτών
240.000 έχουν το ΕΔΤΟ (Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς)
22.000 (περίπου) – είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
7.3 εκ ευρώ το μήνα ή 87 εκ. ευρώ το χρόνο
1 προς 2.500 ή 0,04% του ΑΕΠ
0,70 Ευρώ το μήνα ή 2,1 λεπτά την ημέρα για κάθε κάτοικο της Ελλάδος
Αξίζει να πούμε πως τα χρήματα αυτά παραμένουν ή επιστρέφουν ξανά στην Ελλάδα, είτε γιατί τα αφήνουν στα παιδιά τους και αυτοί βολεύονται κουτσά στραβά είτε τα παιδιά τους, τους αγοράζουν τα φάρμακα και άλλα προϊόντα.

Τέλος, τη στιγμή που κλείνουν επιχειρήσεις, χάνονται σπίτια ή ακόμα και αυτοκτονούν συνέλληνες αδέρφια λόγω κρίσης, ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στον τρόπο που διατυπώνουμε την αντίθεση μας στην απαράδεκτη και αντεθνική αυτή απόφαση.

Εδώ το θέμα βέβαια δεν είναι κοινωνικό αλλά εθνικό και αν παραμείνει αυτό το μέτρο, τότε η εποχή των αριθμών που ζούμε θα μας επιβεβαιώσει την υποψία (βεβαιότητα για άλλους) ότι ο δείκτης του Βορειοηπειρωτικού στο ελληνικό πολιτειακό χρηματιστήριο ήταν πάντα μικρός και ήρθε ο «αγαπημένος» των βορειοηπειρωτών Σαμαράς να τον μηδενίσει γιατί κατάλαβε ότι η «επιχείρηση» είναι ασύμφορη και πρέπει να κλείσει …

Ο μακαριστός Σεβαστιανός το είχε πει πριν από 19 χρόνια, αλλά αυτό αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς και θα θα γίνει σύντομα…

borioipirotis.blogspot.gr

----------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.