Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΡΙΑΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Συριακά ελικόπτερα και το πυροβολικό της χώρας βομβάρδισαν σήμερα την πόλη Ρας αλ Άιν, στη βορειοανατολική Συρία κοντά στα σύνορα με την Τ...

Συριακά ελικόπτερα και το πυροβολικό της χώρας βομβάρδισαν σήμερα την πόλη Ρας αλ Άιν, στη βορειοανατολική Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, λίγες ημέρες αφού ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός την έθεσε υπό τον έλεγχό του, όπως δήλωσαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Ελικόπτερα βομβάρδισαν μια αποθήκη δημητριακών κοντά στο χωριό Ταλ Χάλαφ, ενώ όλμοι έπληξαν και το συνοριακό φυλάκιο που βρίσκεται στην επαρχία Χασάκα, όπου ζει μεγάλο μέρος της κουρδικής μειονότητας της Συρίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ άρχισαν και πάλι σήμερα οι εργασίες στη Ντόχα προκειμένου οι συνιστώσες της συριακής αντιπολίτευσης να υπογράψουν μια συμφωνία για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού που θα πολεμήσει ενάντια στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εκπρόσωποι των διαφορετικών ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ), συναντώνται σε ξενοδοχείο του Κατάρ, έπειτα από μακρές διαβουλεύσεις το Σάββατο, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι σήμερα τα ξημερώματα.

«Θα υπογράψουμε μια συμφωνία για τη δημιουργία ενός συνασπισμού μεταξύ του ΣΕΣ και των άλλων συνιστωσών της αντιπολίτευσης» δήλωσε ο Άχμαντ Ράμανταν στέλεχος του ΣΕΣ.

Το ΣΕΣ δεχόταν έντονες πιέσεις το βράδυ του Σαββάτου από τις αραβικές και τις δυτικές χώρες να δεχθεί να υπογράψει μια συμφωνία για τη συνένωση των διαφορετικών συνιστωσών της συριακής αντιπολίτευσης, την οποία μπλόκαρε, καθώς φοβάται ότι θα περιθωριοποιηθεί.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η συμφωνία υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να εργαστούμε για την πτώση του καθεστώτος (Άσαντ) και αναφέρει συγκεκριμένα ότι δεν θα υπάρξει διάλογος» με τον Σύρο πρόεδρο, πρόσθεσε ο Ράμανταν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνασπισμός αυτός πρέπει να προσπαθήσει «να συνενώσει τα στρατιωτικά συμβούλία» που μάχονται κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων. protothema.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.