Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. ΜΠΑΡΚΑ ΣΤΟΝ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ

Ο έλληνας βουλευτής της Περιφέρειας Αυλώνας με το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας Κώστας Μπάρκας, έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικ...


Ο έλληνας βουλευτής της Περιφέρειας Αυλώνας με το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας Κώστας Μπάρκας, έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, ζητώντας του την τροποποίηση του νόμου που καταργεί τη σύνταξη από τον ΟΓΑ όλων των βορειοηπειρωτών


Προς: Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ
Θέμα: Συνταξιοδότηση των Βορειοηπειρωτών από τον ΟΓΑ

Αξιότιμε, κύριε Υπουργέ,
Απευθύνομαι σε σας προσωπικά, όχι μόνο ως Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, αλλά και ως Επίτιμο Δημότη Αργυροκάστρου για ένα θέμα που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις τάξεις του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Πρόκειται για τις τροποποιήσεις που έγιναν στο Ν. 4093/2012 με τον οποίο εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2013 – 2016). Αυτές οι τροποποιήσεις πλήττουν κέραια τους συνταξιούχους Βορειοηπειρώτες οι οποίοι, με τον προηγούμενο Νόμο, επωφελούνταν σύνταξης του ΟΓΑ. Οι Βορειοηπειρώτες ζούμε έντονα τις δυσκολίες που περνάει η μητέρα Πατρίδα και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Η πλειοψηφία μας ζει κι εργάζεται στην Ελλάδα και δοκιμάζεται στις συνέπειες της κρίσης έχοντας την πίστη ότι η δύσκολη στιγμή θα ξεπεραστεί με την προσπάθεια και το σθένος όλων μας. Οι συντάξεις του ΟΓΑ όμως που επωφελούνται τα περήφανα γηρατειά της Βορείου Ηπείρου, φρονούμε ότι δεν πρέπει να εντάσσονται σε δημοσιονομικές λογικές, γιατί πρόκειται για αμελητέα ποσά, αλλά στη λογική της εθνικής μας συνοχής και της ανάκαμψης της Βορείου Ηπείρου με πλούσια προσφορά στον Ελληνισμό.

Κύριε Υπουργέ,
Οι Βορειοηπειρώτες έχουμε οξεία μνήμη. Σε προσωπικό επίπεδο, ενθυμούμαστε ότι το δίσεκτο έτος 1997, από τη θέση του Δήμαρχου Αθηναίων, επισκεφτήκατε τους Αγίους Σαράντα και το Αργυρόκαστρο και δώσατε κουράγιο σε μας να μην εγκαταλείψουμε τον τόπο μας εκείνη τη δύσκολη συγκυρία. Σας ακούσαμε και πετύχαμε. Η σημερινή δύσκολη συγκυρία που προέκυψε για τις συντάξεις του ΟΓΑ έχει και την ευτυχή πλευρά της. Στο Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται αυτές τις δύσκολες στιγμές ένα δοκιμασμένος φίλος των Βορειοηπειρωτών. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι με το κύρος και την ευαισθησία σας θα συμβάλλετε στην αναθεώρηση του άρθρου που πλήττει τους βορειοηπειρώτες συνταξιούχους του ΟΓΑ, γιατί πρόκειται για θέμα που δεν υπόκειται σε δημοσιονομική πολιτική, αλλά είναι αποκλειστικά θέμα εξωτερικής πολιτικής και ενίσχυσης της εικόνας του Ελληνισμού.

Με εκτίμηση
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Έλληνας βουλευτής του Αλβανικού Κοινοβουλίου

borioipirotis.blogspot.gr
----------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.