Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΥΠΕΞ... ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΤΣΟ

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Edmond Panariti, έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλά...


Στην Αθήνα σήμερα ο Αλβανός ΥΠΕΞ, τι περιλαμβάνει η ατζέντα της επίσκεψης

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Edmond Panariti, έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα, ο Panariti θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια αλλά και με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα.
Στο επίκεντρο των συναντήσεών του αναμένεται να βρεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας και θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας και των χωρών της περιοχής.
Η συζήτηση  των δύο υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να επικεντρωθεί στην συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων. Ο ίδιος ο Panariti "επιβεβαίωσε" κάτι τέτοιο σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, λέγοντας ότι το θέμα αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις συνομιλίες.
Η συνάντηση λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που η συμφωνία του 2009 για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, έχει ακυρωθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, πράγμα το οποίο δεν γίνεται αποδεκτό από την ελληνική πλευρά. Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι «η συμφωνία του 2009 για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, πρέπει να εφαρμοστεί όπως έχει συμφωνηθεί».
Εν τω μεταξύ, σε μια έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας αναφέρεται ότι η Ελλάδα μπορεί να απευθυνθεί στο Διεθνές Δικαστήριο για να «ενεργοποιήσει» τη συμφωνία που υπεγράφη το 2009, με το επιχείρημα ότι «η εσωτερική νομοθεσία δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την εφαρμογή μιας διεθνούς συμφωνίας".
Η ατζέντα των συνομιλιών θα περιλαμβάνει και θέματα συνεργασίας για την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου TAP καθώς και άλλα θέματα όπως είναι η αναγνώριση των αλβανικών διπλωμάτων οδήγησης αλλά και των πιστοποιητικών των αλβανών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα.
Η επίσκεψη Panariti στην Αθήνα είναι η πρώτη από έναν ανώτερο διπλωμάτη της Αλβανίας μετά από 8 χρόνια "ψυχρών" σχέσεων. Προ ημερών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε τονίσει πως οι σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και  Ελλάδας  δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε να ήταν.

http://aftonomi.gr

2 σχόλια

  1. ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΘΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΓΚΡΕΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΣΚΥΠΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΜΠΑΝΙΔΕΣ ΓΕΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TI TXA SIZITISOYNE THN MEGALH ALMBANIA???MITSO PESSTA SKIFTARIA NA KATSOYN KALA STHN TXESPROTIA, KAI NA MAZEPSOYN TA TSAMOYRIA, GIATH AN DEN TO PEIS MAZI ME AYTOYS TXA PAREI KAI SENA H MBALLA EAN KYBERNATE KYBERNISTE ME GNOMONA TA SYMFERONTA TON ELLHNON KAI THS ELLADOS, PROSOXH STHN XRISI THS EKSOYSIAS, O ELLHNIKOS LAOS SAS PLEPEI KAI MHN NOMIZETE OTH EINAI PROBATA PERASANE AYTA POY KSERETAI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.