Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΡΩΤΑΕΙ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος με ερώτησή του ζητά να πληροφορηθεί για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπ...


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος με ερώτησή του ζητά να πληροφορηθεί για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται από τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με τη διαδικασία της κλήρωσης.  
Όπως φαίνεται το υπουργείο Εσωτερικών, όπως δημοσιεύει και το tovima.gr, έχει προς το παρόν ανταποκριθεί καθώς έχει στείλει σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, σε νηπιαγωγεία, έγγραφα, μέσω των τοπικών Αποκεντρωτικών Διοικήσεων, στα οποία ζητούνται τα στοιχεία βρεφών που δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα «κατεπειγόντως».
Η Ιεράπετρα ωστόσο φαίνεται πως έχει αντιδράσει έντονα στην συγκεκριμένη εξέλιξη και μέσω επιστολής διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποσταλούν τα στοιχεία των νηπίων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι δεν θα «παραδώσουν στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν».
Παράλληλα τονίζεται πως «σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν».

----------------------------------

1 σχόλιο

  1. Από το πρωϊ άκουγα στο ραδιόφωνο τους πασίγνωστους πλέον "ποντικούς" να διαρυγνύουν τα ιμάτια τους για τη συγκεκριμένη ερώτηση.
    Μπράβο στον Ηλία Παναγιώταρο, γιατί έτσι ξεβράκωσε για μια ακόμη φορά το σύστημα που δίνει προτεραιότητα στους αλλοδαπούς και αφήνει έκθετους τους ΄Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.