Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Πανηγυρικά εορτάστηκε η κατάθεσις της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στην Αγία Κυριακή Καστοριά...


Πανηγυρικά εορτάστηκε η κατάθεσις της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς.

Αφού τελέσθηκε ο Μικρός Αγιασμός στο προαύλιο του καθολικού της Ιεράς Μονής, στο σημείο όπου εμφανίστηκε η Παναγία, ακολούθησε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις κιβωτούς της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, που δείχνουν την παρουσία της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου μας.

Η κιβωτός της Καινής Διαθήκης είναι η Εκκλησία μας. Αυτή θα μας οδηγήσει στη Σωτηρία. Και αφού σώζει η Εκκλησία σώζει και η Παναγία, και αφού σώζει η Παναγία δια των πρεσβειών Της στο Θρόνο του Υιού Της σώζει και η Εκκλησία, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος.

Και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις κρίσιμες ημέρες της Πατρίδας μας αλλά και σε κάποια πρόσωπα που χτυπούν την Εκκλησία.

"Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που πηγαίνουν στην Εκκλησία για να δείξουν στους ψηφοφόρους τους ότι εκκλησιάζονται, χωρίς να έχουν βάλει το Χριστό αληθινά στην καρδιά τους", τόνισε ο κ. Σεραφείμ.

Και στεντόρεια τη φωνή κατέληξε "ας μας κόψουν και τους μισθούς, τον Χριστό όμως δεν μπορούν να μας Τον κλέψουν", παροτρύνοντας το εκκλησίασμα να καταφεύγει στην προστασία της Παναγίας μας και σ’ αυτήν να ακουμπάμε όλοι μας τα προβλήματα, τα δάκρυά μας, την ελπίδα μας.

Τέλος, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του τεμαχίου της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, που φυλάσσεται στο Μοναστήρι. romfea.gr

------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.