Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΙΑ ΑΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΛΕΕΙ Ο ΡΑΧΟΪ΄''''''''''''''''

Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδος από την Ευρώπη θα ισοδυναμούσε με «μια συλλογική αποτυχία της Ευρώπης», εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος της ι...

Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδος από την Ευρώπη θα ισοδυναμούσε με «μια συλλογική αποτυχία της Ευρώπης», εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

«Το να αποχωρήσει η Ελλάδα, ή να εγκαταλείψει κάποιος άλλος την Ευρωζώνη θα ήταν μια συλλογική αποτυχία της Ευρώπης», τόνισε ο Ραχόι την ώρα που και η χώρα του βρίσκεται στο στόχαστρο των αγορών, που αναμένουν ότι εντός των προσεχών εβδομάδων και η Ισπανία θα προσφύγει στον μηχανισμό δανεισμού.

«Θα βοηθήσω την Καταλονία»

Ο Ραχόι διαβεβαίωσε πως η Μαδρίτη, όπως έκανε και με τις υπόλοιπες αυτονομίες, θα «βοηθήσει την Καταλονία», η οποία ζήτησε να ενταχθεί στο Ταμείο Ρευστότητας Αυτονομιών και να λάβει οικονομική βοήθεια 5,023 δισεκ. ευρώ.

«Οι Αυτονομίες είναι και αυτές Ισπανία, και η ισπανική κυβέρνηση δεν θα αφήσει τις αυτόνομες περιοχές να καταρρεύσουν», τόνισε ο Ραχόι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, αναγνωρίζοντας πως η κυβέρνηση έχει αίσθηση των προβλημάτων ρευστότητας της Καταλονίας.

«Θα βοηθήσουμε την Καταλονία όπως τις υπόλοιπες», τόνισε ο Ραχόι, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία που έχει όλοι -από την κεντρική κυβέρνηση ως τις Αυτονομίες και τις δημαρχίες- να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους για έλεγχο των χρεών και των ελλειμμάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.