Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΕ ΑΣΥΛΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Με ικανοποιητική φορέων και πολιτών από τη Θράκη πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, το συλλαλητήριο ενάντια στην μετατροπή ...

Με ικανοποιητική φορέων και πολιτών από τη Θράκη πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, το συλλαλητήριο ενάντια στην μετατροπή των Αστυνομικών Σχολών σε κέντρα κράτησης μεταναστών.

Αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα αλλά και δεκάδες κοινωνικούς φορείς και την εκκλησία, συνεχίζει να προκαλεί στην Θράκη η απόφαση για μεταφορά παράνομων μεταναστών στις κλειστές λόγω θερινών διακοπών αστυνομικές σχολές Κομοτηνής και Ξάνθης με κορυφαία εκδήλωση το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, όπου εκφράστηκε η άποψη από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, ότι η μεταφορά μεταναστών στην Θράκη υπονομεύει την κοινωνική ειρήνη και έρχεται να προστεθεί στο ήδη βαρύ φορτίο που κουβαλά η περιοχή από την συνεχή διακίνηση παράνομων μεταναστών από τα κυκλώματα Τούρκων και Ελλήνων διακινητών στις δύο όχθες του Έβρου.

Τονίζεται επίσης ότι στην Θράκη λειτουργούν ήδη δύο κέντρα φύλαξης παράνομων μεταναστών στον Έβρο και στην Βέννα της Ροδόπης και ως εκ τούτου η περιοχή είναι κορεσμένη στο θέμα αυτό.

Στο συλλαλητήριο μίλησαν η πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νομού Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Oι συνδικαλιστές της Αστυνομίας καταγγέλουν τα επεισόδια

Η κ. Τζατζανά αναφέρθηκε στο ιστορικό της εν εξελίξει μεταφοράς των παράνομων μεταναστών από την Αθήνα στην Θράκη που ξεκίνησε από την προηγούμενη Παρασκευή καταγγέλλοντας τις πράξεις βίας από την πλευρά των ΜΑΤ εις βάρος των τοπικών φορέων και απλών αστυνομικών υπαλλήλων τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από την πύλη της Αστυνομικής Σχολής Κομοτηνής, ενώ μίλησε για «απαξίωση και υποβάθμιση του επαγγέλματος του αστυνομικού» και επέσεισε τον κίνδυνο της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών εξαιτίας των συνθηκών κράτησης των μεταναστών στην σχολή αστυνομίας.

Στην συγκέντρωση παρέστησαν αλλά δεν μίλησαν ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, οι δήμαρχοι Κομοτηνής και Αλεξανδρουπόλεως Γιώργος Πετρίδης και Βαγγέλης Λαμπάκης, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων καθώς και πλήθος περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

Πετρίδης για διαβεβαιώσεις Δένδια

Οι διαβεβαιώσεις όμως του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια κατά την χθεσινή του συνάντησή με τον υπουργό Εσωτερικών και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, έριξαν τους τόνους της αντιπαράθεσης καθώς δημιουργούν προσδοκίες για προσωρινό χαρακτήρα των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Πιο συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και αντιπροσωπείας εκπροσώπων της Θράκης υπό τον Περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη, ενώ ο κ. Δένδιας δεσμεύτηκε ότι η φιλοξενία μεταναστών στις Σχολές Αστυφυλάκων στη Θράκη θα είναι προσωρινή, προκειμένου να διευκολυνθεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης που είναι σε εξέλιξη.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι παρά το μειωμένο αριθμό εισακτέων φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης, τον Οκτώβριο θα επαναλειτουργήσουν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα οι Σχολές Αστυφυλάκων στη Θράκη και ότι δοθεί εντολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες που κατάγονται από την περιοχή της Θράκης, να μετατίθενται κατά προτεραιότητα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής κατηγορώντας τον κ. Δένδια ως «απόλυτα υπεύθυνο για την επιλογή και την ¨εν κρυπτώ¨ μετατροπή των Σχολών Αστυνομίας της Θράκης σε Κέντρα Κράτησης παράνομων μεταναστών χωρίς καμία πρόβλεψη υγείας, ασφάλειας, χρονοδιάγραμμα επανεισδοχής στην Τουρκία κ.α. καθώς και με πλήρη απαξίωση της τοπικής κοινωνίας. Έξαλλου με τέτοιες μεθοδεύσεις μειώνεται η όποια σημασία των πολιτικών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης». xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.