Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΕΙ Ο ΟΛΑΝΤ... ΑΝ...

«Η Σύνοδος Κορυφής του Οκτωβρίου πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, εάν η Αθήνα επιδείξει αποφασιστικότητα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων»...


«Η Σύνοδος Κορυφής του Οκτωβρίου πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, εάν η Αθήνα επιδείξει αποφασιστικότητα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι στη Μαδρίτη. Σε αυτήν την περίπτωση, υποστήριξε, οι ευρωπαίοι ηγέτες «πρέπει να επιτρέψουν την συνέχιση του προγράμματος, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το μέλλον».

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε θέση υπέρ της αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λέγοντας πως τα υψηλά σπρεντ των ομολόγων χωρών της ευρωζώνης «θα δικαιολογούσαν παρέμβαση της ΕΚΤ στις αγορές».

Η πίεση των αγορών, ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος, παραμένει ισχυρή και «τα επιτόκια είναι πολύ υψηλά», υπενθυμίζοντας πως «στην εντολή της ΕΚΤ περιλαμβάνεται η σταθερότητα των τιμών και η νομισματική πολιτική». Και «τα υψηλά σπρεντ θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μία παρέμβαση της ΕΚΤ εν ονόματι της νομισματικής σταθερότητας», τόνισε ο Ολάντ.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου τους στη Μαδρίτη την Πέμπτη, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μαριάνο Ραχόι διατύπωσαν από κοινού ένα μήνυμα στήριξης του ευρώ, με τον ισπανό Πρωθυπουργό να δηλώνει πως «ούτε το ευρώ, ούτε η κοινή αγορά, ούτε η ΕΕ, θα οπισθοδρομήσουν».

--------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.