Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Ήπειρο, κατά την οποία οι προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας είναι πολλ...

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Ήπειρο, κατά την οποία οι προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας είναι πολλά και ποικίλα, εκατοντάδες απόδημοι Ηπειρώτες απ’ όλο τον κόσμο καταφθάνουν στα Γιάννινα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών που ξεκινάει σήμερα.
Μπορούν αυτοί όλοι να συμβάλουν ουσιαστικά στην προώθηση θεμάτων που απασχολούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί στη διάρκεια του συνεδρίου. Πάντως, το γεγονός ότι αυτό πραγματοποιείται στην πόλη μας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Επαφές Χρ. ΔήμουΤο ενδιαφέρον στρέφεται στον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών κ. Χρυσόστομο Δήμου(φωτο), ο οποίος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Γιάννινα θα έχει συναντήσεις εργασίας με φορείς της Ηπείρου, όπως ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, Δήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου, ο Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου, καθώς και με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αυτό σημαίνει ότι στα πλαίσιά τους θα συζητηθούν όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως αυτή τη φορά οι απόδημοι συμπατριώτες μας δεν θα αρκεστούν μόνο στην έκδοση ψηφισμάτων, όπως επανειλημμένα έχει γίνει κατά το παρελθόν, αλλά θα λάβουν αποφάσεις για πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις, προκειμένου να βοηθήσουν έμπρακτα την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Το… μενού του συνεδρίουΚατά τα άλλα, στη συνεδρίαση του Παγκ. Συμβουλίου Ηπειρωτών, που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Grand Serai – Ξενία», μεταξύ των άλλων, θα γίνει απολογισμός των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και ο απολογισμός του έργου και των δραστηριοτήτων των Επιτροπών του Συμβουλίου.
Παράλληλα, η συνεδρίαση θα ασχοληθεί με την οργάνωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων, καθώς και με το θέμα της Βορείου Ηπείρου, όπως εξάλλου γίνεται πάντα!

Απ’ όλο τον κόσμο…Σημαντικό είναι το γεγονός, τέλος, ότι η νέα αυτή συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών θα είναι διευρυμένη.
Εκτός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των συντονιστών των Επιτροπών που έρχονται για το σκοπό αυτό στην πόλη μας απ’ όλα τα μέρη του κόσμου, θα λάβουν μέρος σ’ αυτήν πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των Ηπειρωτικών Ομοσπονδιών που βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Ήπειρο.


thesprotia-news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.