Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΝ... ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ... ΩΣΜΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Διεξοδικές αναφορές στα θέματα της Χρυσής Αυγής που επιχειρεί να υποκαταστήσει την Αστυνομία με "εκδουλεύσεις" οιονεί ασφά...

Διεξοδικές αναφορές στα θέματα της Χρυσής Αυγής που επιχειρεί να υποκαταστήσει την Αστυνομία με "εκδουλεύσεις" οιονεί ασφάλειας σε περιοχές που ομολογουμένως έχουν πρόβλημα, στο θέμα των κρίσεων της Αστυνομίας και στο κατά πόσο αξιοκρατικές είναι, αλλά και στην ΕΥΠ η οποία έχει γίνει άθυρμα διαφιλινικίας μεταξύ των κρατούντων του προνομιακού κεκτημένου και άλλων που εποφθαλμιούν, αναφέρθηκε πριν από λίγο μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τις οποίεε παραθέτουμε ευθύς αμέσως.
"Είχα την δυνατότητα να συνομιλήσω με τον κ. υπουργό για όλα εκείνα που προσδιορίζουν τουςστόχους και της προτεραιότητες του
υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Για εμάςείναι μείζον αγαθό η προστασία της ζωής και ασφάλειας του πολίτη. Κατά συνέπειατο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να καταγράψει την παρουσία του κράτουςμέσα στην Ελληνική Κοινωνία αποτελεσματικά με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα καιτις ατομικές ελευθερίες. Η προστασία της ζωής του πολίτη δεν μπορεί ναυποκαθίσταται από κανέναν εξωθεσμικό μηχανισμό και από εκείνους, οι οποίοιαυτόκλητα αναλαμβάνουν την προστασία της ζωής των Ελλήνων πολιτών αλλά ούτε καιαπό αυτόκλητους υπερασπιστές των ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας. Κατάτούτο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει ας το επαναλάβω, να έχεικαθημερινά, συστηματικά και επίπονα την παρουσία του μέσα στην ελληνική κοινωνία.Βεβαίως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να στηριχτεί, πρέπει ναπροχωρήσει στις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά μετον καλύτερο τρόπο θα αντιμετωπιστούν.
Ερώτηση για τον εκδημοκρατισμό και ώσμωση αστυνομίας και Χρυσής Αυγής.
Η πρότασή μου είναιαυτή, την οποία όσο και η διεκδίκηση μου είναι αυτή που λίγο πριν είπα, τοκράτος στη βάση του νόμου, στη βάση του συντάγματος πρέπει να είναι παρόν μέσαστην Ελληνική Κοινωνία και να προστατεύει τη ζωή και να εξασφαλίζει τηνασφάλεια των πολιτών αυτού του κράτους. Και πολίτες αυτού του κράτους είναιΈλληνες πολίτες αλλά και ξένοι πολίτες που βρίσκονται στον τόπο μας και διαβιούν.Η υπόθεση του εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας είναι μια συνεχήςδιαδικασία, η οποία ποτέ δεν πρέπει να σταματήσει
Ερώτηση για την σύσταση επιτροπή αναδιάρθρωσης της αστυνομίας και εκδημοκρατισμό, σύμφωναμε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, η οποία έχει καταψηφιστεί δύο φορές από τη ΝέαΔημοκρατία 
Η άποψή μας είναι  ότι οι λειτουργίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα των σωμάτων ασφαλείας πρέπει να βρίσκονταικαι υπό διακομματικό έλεγχο και στήριξη.
Ερώτηση για κρίσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ
Δεν συζητήσαμε ειδικότερα το θέμα αυτό. Εκείνο το οποίο όμως είπα στον κ. Υπουργό και λέω και σε εσάς, το λέω στην ελληνική κοινωνία ότι οι όποιες μεταβολές πρέπει να γίνουναξιοκρατικά με βάση το κριτήριο της αξιοσύνης και της αποτελεσματικότητας. Η κυβέρνησηδεν ήρθε για να προωθήσει ρεβανσισμούς. Η Κυβέρνηση δεν είναι παρούσα στηνδιακυβέρνηση του τόπου για να εξυπηρετήσει ημετέρους και να περιφρονήσει τηναξιοκρατία και την αντικειμενικότητα. Η κυβέρνηση εκείνο το οποίο θέλει ναπροωθεί και να καταγράφει είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτωνπου υπάρχουν στον τόπο και προφανώς και στο συγκεκριμένο υπουργείο, τονσυγκεκριμένο τομέα της κοινωνικής ζωής. Η αξιοκρατία πρέπει να είναι το βασικό,το κυρίαρχο κριτήριο και στοιχείο και βεβαίως αν αναφέρεστε στο ερώτημά σας σταζητήματα αναδιαρθρώσεων και όλα εκείνα που συνιστούν την προσωπική υπηρεσιακήκατάσταση των ενστόλων, βεβαίως θα πρέπει να υπάρξει η αναγκαία μοριοδότηση καιστη βάση των μορίων να αποφασίζονται οι όποιες υπηρεσιακές μεταβολές.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα διαχρονικά; 
Η αξιοποίηση του δυναμικού που έχει και βεβαίως η αντιστοίχηση των λειτουργιώντου υπουργείου, των σωμάτων ασφαλείας συνολικότερα με τις σημερινές καταστάσειςοι οποίες υπάρχουν και προσδιορίζουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και ηδυσκολία βρίσκεται και στην αυξημένη εγκληματικότητα και στην αυξημένηπαραβατικότητα αλλά και στην αξίωση την δίκαιη την συνταγματικά δίκαιη αξίωσητων Ελλήνων πολιτών να έχουν προστατευόμενη τη ζωή τους και την ασφάλειά τους.
Ερώτηση για την ΕΥΠ και την λειτουργία της
Έχω άποψηγια τη λειτουργία της ΕΥΠ, μια λειτουργία η οποία αναμφισβήτητα πρέπει νααναπροσδιορισθεί. Γνωρίζω πάρα πολλές καταστάσεις, αρνητικές καταστάσεις, στοεσωτερικό της ΕΥΠ, αλλά με τον κ. υπουργό, τον κ. Δένδια δεν συζητήσαμε σήμεραγια το συγκεκριμένο αυτό θέμα. Το ζήτημα της ΕΥΠ είναι όντως υπαρκτό καιπροσδιορίζεται σε πάρα πολλές λειτουργίες της, με όχι θετικό τρόπο.

bloko.gr

1 σχόλιο

  1. Εγώ που ζω αλλού και όχι στην Ελλάδα, είδα έναν πολιτικό να το παίζει αριστερός και η μοναδική του έννοια ήταν να κονομήσουν οι τραπεζίτες. Είδα όμως και κάτι σκατοδιεφθαρμένους ψηφοφόρους να ψηφίζουν εγκληματίες για να κάνουν λαμογιές μαζί τους, πχ διορισμός μπάσταρδων, επιδοτήσεις ανύπαρκτων αγρών, σύνταξη σε ανάπηρους που τρέχουν τα 100 μέτρα σε 1 δευτερόλεπτο κ.λ.π. Το παραμύθι τελειώνει με πάνω από 1500000 νεκρούς, την χώρα που ζω συντρίμμια και τους πολιτικούς της, σε παραδείσια νησιά να απολαμβάνουν όσα έκλεψαν από ζωντανούς και νεκρούς.
    Η χώρα που ζω δεν είναι η Ελλάδα, γιατί στην Ελλάδα, υπάρχουν μόνο τίμιοι πολιτικοί και ψηφοφόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.