Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 300 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΙ

Συνεχίζεται από την Παγκύπρια Ομάδα Μνήμης Θυμάτων 11ης Ιουλίου 2011, η εκδήλωση «Πορεία 300 χιλιομέτρων στην μνήμη των 13 θυμάτων» της ...


Συνεχίζεται από την Παγκύπρια Ομάδα Μνήμης Θυμάτων 11ης Ιουλίου 2011, η εκδήλωση «Πορεία 300 χιλιομέτρων στην μνήμη των 13 θυμάτων» της φονικής έκρηξης στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί.

Σε δηλώσεις του ο συντονιστής της Παγκύπριας Ομάδας Μνήμης Θυμάτων 11ης Ιουλίου 2011, Ανδρέας Ονησιφόρου ανέφερε ότι «οι πεζοπόροι ξεκίνησαν το Σάββατο από τη Λευκωσία και το βράδυ της ίδιας ημέρας έφτασαν στην Αθηένου όπου και διανυκτέρευσαν. Την Κυριακή το πρωί ξεκίνησαν από την Αθηένου και πορεύθηκαν προς τη Λάρνακα και το κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου όπου εψάλη τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων στους τάφους των Λάμπρου Λάμπρου, Βασίλη Κρόκου και Ανδρέα Παπαδόπουλου».

Πρόσθεσε ότι οι πεζοπόροι πορεύθηκαν στη συνέχεια προς την Ορμήδεια όπου το απόγευμα τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Παναγιώτη Θεοφίλου. Ομάδα πεζοπόρων μετέβη με αυτοκίνητα στο Παραλίμνι για απόδοση φόρου τιμής στους Τάσο Ισαάκ, Σολωμό Σολωμού, των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας “Ήλιος” και στον έφεδρο Υπολοχαγό, Ιάκωβο Χατζησπύρου.

Τη Δευτέρα το πρωί οι πεζοπόροι ξεκίνησαν από την Ορμήδεια για τα Περβόλια όπου τελέστηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Σπύρου Τταντή. Η ομάδα διανυκτέρευσε στα Περβόλια και σήμερα το πρωί πέρασαν από το Αλεθρικό για τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Αδάμου Αδάμου και τις Αγγλισίδες για τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Γιώργου Γιακουμή.

Ο κ. Ονησιφόρου είπε ακόμα ότι «μετά από ξεκούραση στις Αγγλισίδες οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν για την Κοφίνου όπου στην ΕΜΑΚ θα γίνει κατάθεση στεφάνου για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες της Δύναμης. Ομάδα από 13 άτομα θα μεταβεί γύρω στις 20.30 απόψε στην Κοινότητα Μαρί όπου θα πραγματοποιηθεί σεμνή εκδήλωση».

Στη μία τα ξημερώματα οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν από τη Κοφίνου για τη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» όπου την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη στις 11 Ιουλίου 2011, δηλαδή στις 05.50, θα πραγματοποιήσουν σεμνή τελετή μνήμης και τιμής.
Στις επτά το πρωί η ομάδα πεζοπόρων θα ξεκινήσει από τη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» για να επιστρέψει στη Λευκωσία, όπου γύρω στις 19.30 θα περάσει από το Κοιμητήριο των Λατσιών για τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Μιχάλη Ηρακλέους.

Ακολούθως η ομάδα θα πορευθεί για τον τελικό της προορισμό στο Προεδρικό Μέγαρο όπου αναμένεται να φτάσει γύρω στις 10.30 το βράδυ.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα Κοινοτικά Συμβούλια των Περβολιών, του Αλεθρικού, των Αγγλισιδων και της Κοφίνου για τη χθεσινή και σημερινή φιλοξενία που είχε η ομάδα των πεζοπόρων» κατέληξε ο Ανδρέας Ονησιφόρου. koukouvagia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.