Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ...!!! 110 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ...

Συνολικά 110 αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά το α' εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα σ...

Συνολικά 110 αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά το α' εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα...

εξειδικευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε στις ψηφιακές έρευνες του διαδικτύου 110 ανθρώπους οι οποίοι εκδήλωσαν πρόθεση να δώσουν τέλος στη ζωή τους και προχώρησε άμεσα, σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, στις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή τους.
Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών και άλλα σοβαρά περιστατικά:

Αθήνα, ενήλικος, ο οποίος είχε κόψει τις φλέβες του και είχε προβεί σε κατάποση χαπιών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Κατερίνη, ενήλικη μετά από κατάποση χαπιών, οδηγήθηκε στο τοπικό νοσοκομείο για πλύση στομάχου.

Λευκάδα, ανήλικη που αντιμετώπιζε σύνδρομο διπλής προσωπικότητας, εκδήλωνε πρόθεση αυτοκτονίας με τη χρήση ψευδωνύμου, ενώ παράλληλα με τη χρήση άλλου προσπαθούσε να αποτρέψει την ίδια πράξη.

Κρήτη, ενήλικος που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αναρτούσε σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης διάφορες φωτογραφίες όπου ήταν ένοπλος και απειλούσε ότι προβεί σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος τρίτων. Υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση και εγκλείσθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Θεσσαλονίκη, ενήλικος με χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, απειλούσε ότι θα διαπράξει κακόβουλες πράξεις. Παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο, ενώ κλήθηκε και ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ..

Γιάννενα, ενήλικος ευρισκόμενος εντός «διαδικτυακού δωματίου συνομιλίας» ( chat room ), αποχαιρετούσε φιλικά πρόσωπα με παράλληλη κατάποση χαπιών. Μετά από επέμβαση των τοπικών αστυνομικών αρχών, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων για νοσηλεία.
Σκύρος, ενήλικη που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, απειλούσε ότι θα αυτοτραυματισθεί και θα προβεί σε άδικες πράξεις σε βάρος τρίτων προσώπων. Μετά από ψυχιατρική εξέταση κρίθηκε απαραίτητος ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρική κλινική.

1 σχόλιο

  1. Και πόσες εκατοντάδες δεν απέτρεψε; Εννοείται ότι φταίνε οι νομοθέτες και όχι η ΕΛΑΣ που σε κάποιες περιπτώσεις κάνει με το παραπάνω την δουλειά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.