Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ... ΜΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

«Θα περιμένουμε τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και αμέσως μετά θα θέσουμε το συγκεκριμένο και σαφές πλαίσιο των προτάσεών μας για την ...

«Θα περιμένουμε τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και αμέσως μετά θα θέσουμε το συγκεκριμένο και σαφές πλαίσιο των προτάσεών μας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ώστε να ξεφύγουμε απ' τη σημερινή κατάσταση. Η πραγματικότητα μάς έχει ξεπεράσει». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης για το μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης δήμων Δυτικής Ελλάδος και δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός είπε, ότι χρειάζεται καλύτερος έλεγχος και φύλαξη των συνόρων της χώρας μας, ενώ πρόσθεσε πως η περιοχή που έχει το πρόβλημα θα πρέπει αυτονόητα να έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυσή του. Μάλιστα, όπως σημείωσε, η Περιφερειακή Ένωση δήμων θα στηρίξει όποια απόφαση ληφθεί απ' τον δήμο Πατρέων.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Κώστας Πλατυκώστας επισήμανε, ότι είναι «αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια της λιμενικής βιομηχανίας» και πρόσθεσε πως οι φορείς πρέπει ν' αποφασίσουν τη δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Διαμονής. Στη συνέχεια ο Κώστας Πλατυκώστας αναφέρθηκε και στις μεθόδους που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης, ενώ όπως αποκάλυψε, το κόστος της παράνομης μεταφοράς μεταναστών φθάνει τα 3.000 ευρώ ανά άτομο. Επίσης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη σχετικά με τις διαδικασίες που υπάρχουν για τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών, ενώ όπως είπε, διατίθεται γι' αυτούς χρηματικό ποσό 300 ευρώ. Οι δαπάνες του ταξιδιού καλύπτονται απ' την Frontex.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο περιφερειάρχης κατέθεσε πρόταση πέντε σημείων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην Πάτρα.

Ανάμεσα στις προτάσεις του περιφερειάρχη είναι η λειτουργία Κέντρου Προσωρινής Διαμονής Μεταναστών, κλειστού τύπου, πλωτού ή χερσαίου, με ισχυρά αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή που θα το φιλοξενήσει. Μάλιστα πρότεινε το Κέντρο να είναι ανοικτού τύπου για τις γυναίκες και τα παιδιά. Ακόμη ζήτησε το κράτος και η Αστυνομία να εγγυηθούν την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, με συχνή αστυνομική παρουσία στις γειτονιές της Πάτρας και γύρω απ' το λιμάνι και παράλληλα να επιταχυνθούν, εκ μέρους της Πολιτείας, οι διαδικασίες έκδοσης εγγράφων. Επίσης, πρότεινε την επανασύσταση και ουσιαστική λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας σε κάθε δήμο, ώστε, όπως σημείωσε, «με τον τρόπο αυτό να ενεργοποιηθούν και να συμμετάσχουν οι τοπικές κοινωνίες, οι θεσμοί κ.α. στη διαμόρφωση τοπικών σχεδίων πρόληψης της παραβατικότητας».

Ο περιφερειάρχης, επέρριψε ευθύνες στο κράτος «για την αδυναμία του» όπως είπε «να ανταποκριθεί αποφασιστικά στη λύση του προβλήματος». «Βρισκόμαστε σ' ένα κρίσιμο και οριακό σημείο», τόνισε ο Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι «θα είναι λάθος το πρόβλημα αυτό να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις». «Να μην γίνουν όλοι εχθροί όλων», επισήμανε χαρακτηριστικά σημειώνοντας, ότι απαιτούνται λύσεις άμεσες, βιώσιμες και δημοκρατικές. «Είναι ανάγκη να κάνουμε ένα βήμα μπροστά», συνέχισε και όπως συμπλήρωσε, «δεν πρέπει ως τοπικοί φορείς να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν συνθήκες ζούγκλας στην κοινωνία».

Τέλος, υπέρ της δημιουργίας Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών στην Πάτρα τάχθηκαν, με επιμέρους παρατηρήσεις, αρκετοί απ' τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, όπως περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι κομμάτων.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.