Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΝΕΚΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡ' ΟΛΟ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΧΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ

Αν και η ηλικιωμένη γυναίκα έχει αποβιώσει εδώ και έναν χρόνο, από τις 17 Μαΐου του 2011, η σύνταξή της εξακολουθεί να «τρέχει» μέχρι και ...

Αν και η ηλικιωμένη γυναίκα έχει αποβιώσει εδώ και έναν χρόνο, από τις 17 Μαΐου του 2011, η σύνταξή της εξακολουθεί να «τρέχει» μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι η οικογένειά της ενημέρωσε εγκαίρως τον ΟΓΑ για τον θάνατό της.

Αν και η ηλικιωμένη γυναίκα έχει αποβιώσει εδώ και έναν χρόνο, από τις 17 Μαΐου του 2011, η σύνταξή της εξακολουθεί να «τρέχει» μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι η οικογένειά της ενημέρωσε εγκαίρως τον ΟΓΑ για τον θάνατό της. Πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση που υπογραμμίζει με τον τρόπο της ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους βρίσκονται σε χαοτική κατάσταση. Σύμφωνα με την κ. Ελένη Σουργιαδάκη, κόρη της θανούσης, προ ημερών παρέλαβε το εκκαθαριστικό βεβαίωσης συντάξεων της μητέρας της. «Διαπίστωσα ότι, με βάση τη βεβαίωση, η συχωρεμένη μητέρα μου φαίνεται να έχει πάρει κανονικά τη σύνταξη για ολόκληρο το 2011, αν και η ίδια απεβίωσε στις 17 Μαΐου». Οπως υποστηρίζει, ο ΟΓΑ ενημερώθηκε για τον θάνατο της 75χρονης Δέσποινας Σουργιαδάκη λίγο καιρό μετά την κηδεία της, οπότε και απέστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα και κυρίως τα παραστατικά για τα έξοδα κηδείας.

Εξηγήσεις


«Θεωρούσα βέβαιο ότι θα προχωρούσαν άμεσα στη διακοπή χορήγησης της σύνταξης από τη στιγμή που ενημερώθηκαν ότι η ασφαλισμένη δεν βρισκόταν πια στη ζωή», αναφέρει η κ. Σουργιαδάκη.

Η ίδια επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΟΓΑ, από τον οποίο ζήτησε εξηγήσεις. «Με παρέπεμψε στα ΕΛ.ΤΑ. μέσω των οποίων η μητέρα μου έπαιρνε τη σύνταξη του ΟΓΑ. Αυτή όμως δεν είναι κατάσταση, ούτε και δουλειά μου. Εγώ πίστευα ότι η σύνταξη έχει διακοπεί και τώρα πληροφορούμαι ότι εξακολουθούσαν να τη στέλνουν στο όνομα της μητέρας μου τόσους μήνες. Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει μηχανοργάνωση, δεν υπάρχει σύστημα ελέγχου;».

Οπως αναφέρει, ο λόγος που θέλησε να δημοσιοποιηθεί η περίπτωση της μητέρας της είναι ακριβώς επειδή θέλει να περάσει ένα μήνυμα προς τις κρατικές υπηρεσίες. «Είναι πραγματικά λυπηρό ότι ακόμα και σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό το χάλι, κάποιοι προφανώς δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους».


1 σχόλιο

  1. Να προσέχετε κάτι τέτοια. Η οικογένεια αυτή αξίζει να τιμηθεί για την εντιμότητα της. Χρειάζεται και προσοχή ώστε αφού δηλωθεί ο θάνατος κάποιου, να μην εισπράτουν την σύνταξη, λαμόγια υπάλληλοι της τράπεζας ή του ασφαλιστικού φορέα. Εγώ έχω την άποψη ότι κάποιο μέλος της οικογένειας αυτής, πρέπει να διοριστεί στον ΟΓΑ χωρίς διαγωνισμό γιατί ο τόπος χρειάζεται έντιμους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.