Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ! ΑΠΟ 143 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΩΡΑ 150!!!

Την αύξηση των μισθών και των συντάξεων από την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους προανήγγειλε χθές (16/5/2012), στη σύσκεψη του υπουργικού σ...

Την αύξηση των μισθών και των συντάξεων από την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους προανήγγειλε χθές (16/5/2012), στη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή θα συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των 800.000 οικογενειών στη χώρα.

Ο κ. Μπερίσα δήλωσε ότι «ο μέσος μισθός θα αυξηθεί κατά 5% και οι υψηλοί κατά 1%», ενώ σε ό,τι αφορά τις συντάξεις ανέφερε ότι θα αυξηθούν κατά 4% για τους συνταξιούχους του Δημοσίου και κατά 5% για τους αγρότες.

Ανέφερε ακόμη ότι οι αυξήσεις αυτές θα συμβάλλουν σταδιακά και στη διόρθωση των διακρίσεων μεταξύ των υψηλών και των κατώτερων μισθώ. «Αν το 2005 ο πρωθυπουργός έπαιρνε μηνιαίο μισθό ανάλογο με 13 μισθούς μίας νοσοκόμας, με την αύξηση αυτή η διαφορά θα μειωθεί στο 6,2» τόνισε.
Ο κ. Μπερίσα ανέφερε επιπλέον ότι η οικονομική ανάπτυξη για το 2012 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3%, καθώς, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο ανάπτυξης των χωρών της περιοχής.

Ο σημερινός κατώτατος μισθός στην Αλβανία είναι 20.000 λεκ, που αντιστοιχούν περίπου σε 143 ευρώ και με την αύξηση θα γίνουν 150!

Το 2005 που ανέλαβε την εξουσία ο Μπερίσα, ο κατώτατος μισθός ήταν 11.800, οπότε έχουμε μία αύξηση περίπου 70%. Από τότε όμως το λεκ. σε σχέση με το ευρώ - που υπολογίζεται ο δείκτης ακρίβειας - υποβαθμίστηκε οπότε η πραγματική αύξηση είναι περίπου 50%

Μηνιαίοι μισθοί και συντάξεις στην Αλβανία

Δημόσιοι υπάλληλοι 150 – 300 ευρώ.
Ανειδίκευτοι ιδιωτικοί υπάλληλοι 110 – 200 ευρώ
Ειδικευμένοι ιδιωτικοί υπάλληλοι 250 - 800 ευρώ
Οικοδόμοι 200 – 600 ευρώ
Γιατροί 300 – 400 ευρώ
Αγροτική σύνταξη 90 ευρώ
Κρατική σύνταξη 110 – 150 ευρώ
Βουλευτές 1.050 ευρώ + άλλα τόσα για αποζημιώσεις
seleo.gr
--------------------------------------------


5 σχόλια

  1. Καναν την Ελλαδα μας 2η πατριδα τους οι ανυπαρκτοι. Πριν το 90 δεν τους γνωριζε ουτε η μανα τους. Αφησαν τη πατριδα μας στο ελεος της τυχης και του διαολου. Χειροτερα δε θα μπορουσαμε να γινουμε. Και τωρα μας λενε για αναπτυξη την ωρα που εμεις καταρρεουμε. Ποτε θα κανει ξαστερια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poioi aniparktoi oi anoiparktoi eimastai emeis poy den deiksame to stenos na antidrasoyme nata tora ki o ksekoliariis albanos mas deixnei tropous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενω εμείς οι βαρύμαγκες ευρωπαίοι θα ζήσουμε μέσα στην χλιδή με τον παχύβαγγο και τον σούπερμαν της συνέπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά να πάθουμε ο Έλληνες. Όταν ήρθαν οι αλβανοί λαθρομετανάστες το 91,92... τους σερβήριζαν μέχρι και τσάι κάτι αφελείς και τους φυγάδευαν. Μετά τους έπαιρναν εργάτες και τους τάιζαν, έδιωχναν τους έλληνες για να πάρουν αλβανούς. Και τώρα που κάποιοι ματσώθηκαν για τα καλά, πάνε πίσω κλέβοντας όλους αυτους τους αφελείς που τους τάισαν. Καλά να πάθουμε λοιπόν. Επιτέλους πρέπει να ξυπνίσουμε καμιά φορά με τους μετανάστες και να τους τσακίζουμε πρίν πατίσουν το πόδι τους στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ρε γελοίοι, υπανάπτυκτοι ρατσιστές. Γελάει η Ευρώπη μαζί σας, τεμπέληδες. Άντε βγείτε εσείς στα χωράφια με τον κατώτατο μισθό και το 12ωρό ως δεδομένο. Πρόβατα που νομίζεται ότι είστε κάτι. τρίτης διαλογής πολίτες της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.