Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ... ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ;;;

Ακούω συνέχεια για τις περίφημες γερμανικές αποζημιώσεις, για τον λαϊκισμό γύρω από το θέμα. Ξαφνικά κάποιοι ξύπνησαν, λένε ότι είναι κυρ...


Ακούω συνέχεια για τις περίφημες γερμανικές αποζημιώσεις, για τον λαϊκισμό γύρω από το θέμα. Ξαφνικά κάποιοι ξύπνησαν, λένε ότι είναι κυρίως θέμα τιμής και μνήμης, και ζητάνε μετά από 60 χρόνια, αποζημιώσεις από τη Γερμανία. (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ...)

Έχουν οι ίδιοι το θάρρος και τα κότσια όμως, να ζητήσουν από το ΚΚΕ το ίδιο; Για τις καταστροφές που υπέστη η χώρα κατά τη διάρκεια του 3ετους εμφυλίου πολέμου; Για τα θύματα, που ήταν υπερπολλαπλάσια από όσα ήταν από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο αλλά και τη Γερμανική Κατοχή; Να θυμηθούμε τους αριθμούς λοιπόν;

Ο αριθμός των θυμάτων του εμφυλίου πολέμου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έφτασε στα 154.000 άτομα. Οι απώλειες του Ελληνικού Στρατού, όπως αναφέρονται στις στατιστικές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, έφτασαν στις 15.969 νεκρούς, τις 37.557 τραυματίες και τις 2.001 αγνοούμενους, δηλαδή συνολικά 55.527 άνδρες. Οι απώλειες του "Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας" ήταν 38.839 νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι και 20.128 αιχμάλωτοι.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, καταστράφηκαν 47.000 κατοικίες, 240 βιομηχανικές επιχειρήσεις και νοσοκομεία, 930 γέφυρες, 1.650 σχολεία. Εξοντώθηκαν 1.500.000 ζώα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

8 σχόλια

  1. Πολυ καλο ερωτημα.
    Το ειχα θεσει εδω προσφατα...

    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=230843

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΝΙΚΗΣΑΝ

    (οχι στο πεδιο της μαχης ΑΛΛΑ μετα,με το υπουλο πλασαρισμα τους στην κοινωνια μεχρι τις μερες μας ,ροκανιζοντας καθε τι εθνικο ,παραγωγικο ,δημιουργικο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ)

    ΝΑΙ ! ΝΙΚΗΣΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να ακούω για Κομμουνισμό. Οι μεγαλύτεροι και πιο αιμοσταγείς δολοφόνοι αδελφοκτόνοι που υπήρξαν ποτέ σαυτόν τον τόπο. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Έχω θύματα τα αδέλφια του συγχωρεμένου του Παππού μου. Αγωνιστές εντάχθησαν στον ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να πολεμήσουν τους Γερμανούς. Στον 2ο γύρο τους ζητήθηκε να πολεμήσουν για την μαμα-πατρίδα που δεν ήταν άλλη από την Ρωσία. Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ, ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ ΛΥΤΡΩΝ, ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΑΨΥΧΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ. ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ.

    ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ.

    Βλέπω όλους αυτούς τους ΨΕΥΤΟΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του βρωμοΚΚ να μιλάνε για αγώνες και παπαριές. ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΡΕ ΣΤΟΧΕ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΗΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΑΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΟΥ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΓΡΑΙΝΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστά. Αλλα οι αποζημιώσεις που πρέπει να ζητηθούν απο το ΚΚΕ, Σύριζα και λοιπές "δημοκρατικές" δυνάμεις δεν πρέπει να περιοριστούν σε εκείνες τις εποχές αλλα και τώρα που με τις ενέργειες τους εμποδίζουν την ανάπτυξη της χώρας κλείνοντας σταθμούς, λιμάνια, εμποδίζοντας κρουαζιέρες και πλοία με τουρίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά. Αλλα οι αποζημιώσεις που πρέπει να ζητηθούν απο το ΚΚΕ, Σύριζα και λοιπές "δημοκρατικές" δυνάμεις δεν πρέπει να περιοριστούν σε εκείνες τις εποχές αλλα και τώρα που με τις ενέργειες τους εμποδίζουν την ανάπτυξη της χώρας κλείνοντας σταθμούς, λιμάνια, εμποδίζοντας κρουαζιέρες και πλοία με τουρίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα περάσαμε στην εποχή της λήθης(ή μάλλον της ηλιθιότητας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κακό πράγμα η διχόνια. Αφήστε τα πίσω αυτά, γιατί χαρη σε τέτοιες ιδέες εισήλθαμε σε νέα και χειρότερη σκλαβιά. Οι εμφύλιοι έχουν θύτες και θύματα και στις δύο πλευρές. Κοινός εχθρός μας είναι η πείνα που έρχεται. Μόνο ενωμένοι πρόκοψαν οι Έλληνες. Όποτε χωρίζονταν έτρωγαν σφαλιάρες από τα αφεντικά τους κόκκινα ή μπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.