Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΖΕΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ! ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ...

ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ! ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η Ι...


ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ! ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ... ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ:

Ο οίκος S&P με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας σε ΒΒΒ+ υποβάθμισε παράλληλα την προοπτική της σε "αρνητική", κάτι το οποίο σημαίνει ότι είναι πιθανό να προχωρήσει και σε νέα υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας-μέλους της ευρωζώνης το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η υποβάθμιση σημαίνει ότι η Ισπανία θα αναγκαστεί να καταβάλλει υψηλότερα επιτόκια δανεισμού.

"Σε ένα περιβάλλον οικονομικής συρρίκνωσης, και αντίθετα με τις προηγούμενες προβλέψεις μας, θεωρούμε ότι η τροχιά των δημοσιονομικών του Βασιλείου της Ισπανίας πιθανότατα θα επιδεινωθεί", ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης στη σχετική ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, ο οίκος σημειώνει ότι αντιλαμβάνεται πως υφίσταται "αύξηση της πιθανότητας" το ισπανικό κράτος να χρειαστεί να παράσχει πρόσθετη "στήριξη στον τραπεζικό τομέα", άρα, "κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι αυξάνεται ο κίνδυνος να δούμε το καθαρό χρέος του ομοσπονδιακού ισπανικού κράτους να αυξάνεται", σύμφωνα με το κείμενο του S&P, με το οποίο αιτιολογείται η υποβάθμιση.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η αρνητική προοπτική σχετίζεται με τους "σημαντικούς κινδύνους" σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη της Ισπανίας και τα δημοσιονομικά της μεγέθη. enikos.gρ


------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.