Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΦΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΩΛΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΩΡΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Ανησυχία προκαλούν στη Βουλγαρία οι προσπάθειες της Τουρκίας προς την κατεύθυνση της «ιστορικής δικαίωσης» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. ...

Ανησυχία προκαλούν στη Βουλγαρία οι προσπάθειες της Τουρκίας προς την κατεύθυνση της «ιστορικής δικαίωσης» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όπως τόνισε σήμερα σε συνέντευξή του ο Γκεόργκι Μάρκοφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, γνωστοί διανοούμενοι, πολιτικά κόμματα και μη-κυβερνητικοί οργανισμοί «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για «ορισμένα φαινόμενα πολιτικής αφέλειας και απειρίας της πολιτικής τάξης στη Σόφια».

Φαινόμενα τα οποία, κατά την εκτίμηση του κορυφαίου Βούλγαρου ιστορικού, η Άγκυρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για την κατοχύρωση των θέσεων της στις διαπραγματεύσεις για τα ανοιχτά προβλήματα εις βάρους των εθνικών συμφερόντων της Βουλγαρίας.

Ο κ. Μάρκοφ χαρακτήρισε «σοβαρό πολιτικό λάθος», την πρόσφατη διακήρυξη, δια της οποίας το βουλγαρικό κοινοβούλιο όχι μόνο ζήτησε για πολλοστή φορά συγγνώμη από την Τουρκία για την εκστρατεία αλλαγής των ονομάτων των τουρκόφωνων της Βουλγαρίας από το κομμουνιστικό καθεστώς κατά τη δεκαετία του 1980, αλλά και συμπεριέλαβε στο επίσημο αυτό κείμενο και σύγκριση των τότε θλιβερών ιστορικών εξελίξεων στη Βουλγαρία με την «εθνική εκκαθάριση» στη διάρκεια των εμφύλιων πολεμικών συρράξεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία από το 1990 και μετά.

Πρόκειται για απολύτως ανιστόρητη και λανθασμένη ερμηνεία των πολύπλοκων εξελίξεων στη Βουλγαρία, δια της οποίας ορισμένα μέλη της πολιτικής ελίτ της Βουλγαρίας έδειξαν ε φέτος, ότι δεν γνωρίζουν, ούτε ενδιαφέρονται για τα διδάγματα της ιστορίας, τόνισε ο Βούλγαρος ιστορικός. defencenet.gr

1 σχόλιο

  1. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.