Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...

«Ανοχύρωτη» στους λαθρομετανάστες, αλλά και στα διεθνή κυκλώματα διακίνησής τους, παραμένει η Ήπειρος, παρά τις συνεχείς εξαγγελίες της Κυ...

«Ανοχύρωτη» στους λαθρομετανάστες, αλλά και στα διεθνή κυκλώματα διακίνησής τους, παραμένει η Ήπειρος, παρά τις συνεχείς εξαγγελίες της Κυβέρνησης για λύση του προβλήματος στις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας.
Από την μία ο περιβόητος φράχτης στον Έβρο και από την άλλη τα πρώτα Κέντρα Υποδοχής, (ένα εκ των οποίων προορίζονταν για την περιοχή μας), δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν προχώρησαν.
Στο μεταξύ οι λαθρομετανάστες αλωνίζουν την περιοχή μας και όσοι δεν καταφέρνουν να τρυπώσουν σε κάποιο καράβι στην Ηγουμενίτσα με προορισμό άλλες χώρες της Ευρώπης - διασκορπίζονται στις πόλεις της Ηπείρου, μέχρις ότου βρουν άλλη λύση για να το σκάσουν.
Μέχρι τότε όμως, όπως είναι ταλαιπωρημένοι, γίνονται ο φόβος και ο τρόμος των πολιτών. Ρακένδυτοι και πεινασμένοι, άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, δεν είναι λίγες οι φορές που εκδηλώνουν την παραβατικότητά τους, ενώ και η αύξηση των διαρρήξεων και των κλοπών από αλλοδαπούς συνεχώς αυξάνεται. Μάλιστα όταν πέφτει το σκοτάδι, φόβος κυριεύει τους πολίτες και κυρίως όσοι μόνοι τους περπατούν σε δρόμους με ελλιπή φωτισμό και κίνηση.

Καλά οργανωμένοι…
Στην περίπτωση των λαθρομεταναστών και για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, οι ευθύνες δεν πέφτουν φυσικά στους ίδιους. Οι διακινητές, Έλληνες και ξένοι, κυκλώματα που εμπορεύονται ανθρώπινες ψυχές, αλωνίζουν όλη την Ελλάδα, έχοντας στήσει καλά οργανωμένες φάμπρικες, διοχετεύοντας τους λαθρομετανάστες κυρίως στα δυο μεγάλα λιμάνια της χώρας την Πάτρα και την δική μας Ηγουμενίτσα.
Οι «επιχειρήσεις» που έχουν στηθεί στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις δείχνουν πόσο καλά οργανωμένο δίκτυο υπάρχει. Πλαστά διαβατήρια ή άλλα έγγραφα βγαίνουν σωρηδόν και πωλούνται στους ταλαίπωρους λαθρομετανάστες έναντι αδράς αμοιβής.
Μόλις προχθές συνελήφθη στα Γιάννινα ένας 25χρονος Σύριος γιατί σε έλεγχο αστυνομικών επέδειξε δύο Δελτία Ταυτότητας (Μάλτας και Ρουμανίας), τα οποία έφεραν σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας. Παρόμοια περιστατικά είναι καθημερινά εκατοντάδες σε όλη την Ήπειρο. Όπως ο ίδιος δήλωσε τα προμηθεύθηκε στην Αθήνα, έναντι 200 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα
Στο μεταξύ άλλο ένα κύκλωμα έπεσε στα δίχτυα των Αρχών. Αστυνομικοί στην Αθήνα συνέλαβαν οκτώ μέλη και 113 λαθρομετανάστες, ενώ εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένη αποθήκη απέναντι από την Λαχαναγορά του Ρέντη, που οι διακινητές χρησιμοποιούσαν ως χώρο συγκέντρωσης των παράνομων μεταναστών.
Η σπείρα, σύμφωνα με την αστυνομία, δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα και προωθούσε αλλοδαπούς, αντί αδράς αμοιβής, στην Ιταλία, όπου μεταφέρονταν με σκάφη από παράκτια περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί έφταναν με φορτηγά που τους παραλάμβαναν από την αποθήκη του Ρέντη.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οργάνωση λάμβανε από κάθε αλλοδαπό, ως αμοιβή, το ποσό των 4.000 ευρώ, χρήματα που κατέβαλλαν συγγενείς τους, στη χώρα καταγωγής ή στη χώρα προορισμού.

proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.