Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΡΟΦΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Στο υπόγειο του κτηριακού συγκροτήματος της Ακαδημίας θα κάνουν στο εξής μάθημα οι μαθητές τεσσάρων τμημάτων μετά την κατάρρευση τμήματος τ...

Στο υπόγειο του κτηριακού συγκροτήματος της Ακαδημίας θα κάνουν στο εξής μάθημα οι μαθητές τεσσάρων τμημάτων μετά την κατάρρευση τμήματος της ψευδοροφής, στον δεύτερο όροφο!
Το συμβάν που ανησύχησε γονείς και μαθητές, έγινε γνωστό χθες νωρίς το πρωί. Στο σχολικό συγκρότημα έσπευσε αμέσως ο αντιδήμαρχος Εργων κ. Μανώλης Σαββής, συνοδευόμενος από μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και προέβη σε μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς που έχει υποστεί η ψευδοροφή του κτηρίου. Αμέσως έδωσε εντολή να εκκενωθούν όχι μόνο οι αίθουσες που φιλοξενούσαν δύο τμήματα του Πειραματικού και του Τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου αλλά όλος ο δεύτερος όροφος, γιατί υπήρχε κίνδυνος να καταρρεύσουν και άλλα τμήματα της ψευδοροφής!
Το σχολικό συγκρότημα επισκέφθηκε χθες και ο κοσμήτορας του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Κ. Βρατσάλης.
Αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε η συμπεριφορά της διεύθυνσης του σχολείου που απαγόρευσε την είσοδο στους δημοσιογράφους για να μην καταγράψουν το συμβάν και να μην φωτογραφήσουν τις ζημιές!! Λειτούργησε δηλαδή ενάντια στα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του σχολείου, των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.
Παρόλα αυτά όμως οι εικόνες υπάρχουν και ομιλούν από μόνες τους για την ζημιά που έχει προκληθεί στις αίθουσες των δύο σχολείων.
Κλιμάκιο μηχανικών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου θα επισκεφθούν και σήμερα το σχολείο για να αποτυπώσουν με ακρίβεια τις ζημιές και να συνταχθεί μελέτη προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες αποκαταστάσεως. Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως δείχνουν πως για την αποκατάσταση θα πρέπει να δαπανηθούν αρκετά χρήματα.
Το σχολικό συγκρότημα επισκέφθηκε αργά χθες το μεσημέρι και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Τσιαβός. «Επισκέφθηκα το σχολείο και ενημερώθηκα για τη ζημιά που έγινε. Οι μαθητές των δύο τμημάτων του πειραματικού σχολείου και του τριθέσιου δημοτικού, θα μεταφερθούν στις αίθουσες που υπάρχουν στο υπόγειο του σχολείου», δήλωσε στη «δ» ο κ. Γιώργος Τσιαβός.
Στις ζημιές που υπέστη το κτήριο αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Σαββής μετά την πρώτη επίσκεψή του στο χώρο.
«Δυστυχώς η φύση μας εκδικείται όταν δεν προσέχουμε τη συντήρηση των κτηρίων. Ιδιαίτερα αυτά που είναι ιστορικά χρειάζονται περισσότερη επίβλεψη. Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν έγιναν παρεμβάσεις, φαίνεται ότι δεν ήταν ικανές για να προστατέψουν το συγκεκριμένο κτήριο απο τη διάβρωση. Σε μια αίθουσα που φαινόταν μια χαρά, κατέρρευσε τμήμα της ψευδοροφής. Ευτυχώς ο χώρος ήταν κενός. Επισκεφθήκαμε το συγκρότημα μετά από ειδοποίηση που είχαμε από τη διεύθυνση του σχολείου και το Πανεπιστήμιο. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι ανάλογο και στο υπόλοιπο τμήμα του ορόφου είναι μεγάλες. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να εκκενωθεί», δήλωσε ο κ. Μανώλης Σαββής.
Συνεργεία του Δήμου, όπως δήλωσε ο κ. Σαββής, θα κάνουν αυτοψία και σήμερα γιατί το μέγεθος του προβλήματος δεν φαίνεται έτσι απλά.
«Θα ανοίξουν τρύπες και θα βρούμε το σημείο, από το οποίο εισέρχονται τα νερά. Με γυμνό μάτι δεν φαίνεται τίποτε. Το μισό κτήριο έχει μόνωση που έγινε πρόσφατα αλλά φαίνεται, πως δεν είναι ικανή να το προφυλάξει. Οι εργασίες πρέπει να γίνουν άμεσα, αφού έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε», τόνισε ο αντιδήμαρχος Έργων.
«Δεν θέλω να καταλογίσω ευθύνες αλλά η φύση εκδικείται όταν δεν προσέχουμε. Η μόνωση που έχει γίνει στο μισό κτήριο δεν μπορεί να το προστατέψει», τόνισε ο κ. Μανώλης Σαββής.
«Η αποκατάσταση είναι δύσκολη στο συγκεκριμένο κτήριο, όπως και η αυτοψία. Είχαμε έρθει στο χώρο, πριν από μια εβδομάδα και οργανώσαμε το έργο. Δεν φανταζόμασταν ότι θα προέκυπτε θέμα με την μόνωση. Είδαμε τα προβληματικά σημεία. Ίσως να απαιτηθεί να γίνει μια νέα ψευδοροφή και στεγανοποίηση. Πρέπει να γίνει δουλειά γρήγορη και σταθερή. Ήταν απαραίτητο να εκκενωθεί ο όροφος. Εύχομαι όλα να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η μηχανικός κ. Λέα Βαρέλη.
Για την ανάγκη να γίνουν αρκετές εργασίες μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας που υπηρετεί ως δάσκαλος στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα κ. Κώστας Ταρασλιάς.
«Αυτό που φαίνεται είναι πως τα ιστορικά κτήρια του νησιού μας χρειάζονται τη δέουσα προσοχή και συντήρηση. Είναι αλήθεια ότι η ανταπόκριση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και του αντιδημάρχου κ. Σαββή ήταν άμεση. Αποφασίστηκε να γίνει εκκένωση του τελευταίου ορόφου, όπου στεγάζονται πέντε τμήματα. Χωρίς να μεμψιμοιρώ εκτιμώ πως θα δοθεί άμεση λύση και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Είναι κρίμα να ταλαιπωρηθούν μικρά παιδιά και να τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές τους», δήλωσε με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού και του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας ο κ. Κώστας Ταρασλιάς, προσθέτοντας πως δεν είναι και σε τόσο καλή κατάσταση οι αίθουσες του υπογείου στις οποίες αποφασίστηκε να μεταφερθούν τα παιδιά.
«Το κτήριο έχει αρκετά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα», δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς.

dimokratiki.gr

-------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.