Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΠΡΟΣΑΓΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ...

Ελληνοαμερικανός πρώην στέλεχος της CIA κατηγορείται ότι αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σε δημοσιογράφους, όπως τα ονόματα άλλων πρακτόρων ...

Ελληνοαμερικανός πρώην στέλεχος της CIA κατηγορείται ότι αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σε δημοσιογράφους, όπως τα ονόματα άλλων πρακτόρων και στοιχεία για την ανάκριση ενός μέλους της Αλ Κάιντα, ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Τζον Κυριακού, όπως είναι το όνομα του ελληνικής καταγωγής από το νησί της Ρόδου πρώην στελέχους της CIA, που εργαζόταν για την αμερικανική μυστική υπηρεσία από το 1990 μέχρι το 2004, προσάγεται τη Δευτέρα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βιρτζίνια όπου θα του απαγγελθούν και επίσημα οι κατηγορίες.

Συγκεκριμένα ο 47χρονος Κυριακού κατηγορείται ότι αποκάλυψε σε βιβλίο που έγραψε («Ο διστακτικός κατάσκοπος: η μυστική μου ζωή στον πόλεμο της CIA κατά της τρομοκρατίας») την ταυτότητα δύο στελεχών της CIA όπως και ότι είπε ψέματα στην υπηρεσία του ότι δεν είχε επαφές με δημοσιογράφους.

Ο πρώην πράκτορας κατηγορείται ακόμη ότι είπε σε δημοσιογράφο των New York Times ότι βοήθησε στην διαδικασία ανάκρισης προσώπου για το οποίο είχαν υποψίες ότι ήταν βασικό στέλεχος της Αλ Κάιντα.

Ο Αμπού Ζουμπάιντα, όπως λεγόταν ο ύποπτος, είχε συλληφθεί στο Πακιστάν το 2002 και είχε υποστεί το μαρτύριο του εικονικού πνιγμού δεκάδες φορές.

Η πληροφορία της συνεργασίας στην ανάκριση ήταν απόρρητη το 2008, όταν δηλαδή τη μετέφερε στον Τύπο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο Κυριακού εργαζόταν για τη CIA από το 1990 ως το 2004 και αργότερα εργάστηκε σαν σύμβουλος του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Είναι ο δεύτερος ελληνικής καταγωγής Ελληνοαμερικανός πράκτορας που κατηγορείται για διαρροή κρατικών μυστικών από τις ΗΠΑ μετά τον Σ.Λάλα. defencenet.gr

2 σχόλια

  1. ΑΚΗΣ,Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ24 Ιανουαρίου 2012 στις 12:43 μ.μ.

    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ "ΤΥΧΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΛΑΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλο βούρτσα, άλλο ψύκτρα. Μην συγκρίνουμε ανόμοια γεγονότα. Ο Σταύρος ήταν "εν ενεργεία" 'οταν έκανε αυτό που έκανε και διακινδύνευσε πολλά και την πλήρωσε ακριβά. Δεν ήταν σε διακοπές και ιδιωτεύων που έγραφε τα απομνημονεύματά του! Δεν υποβαθμίζω την πράξη του κ. Κυριακού, αλλά γεγονός με γεγονός έχει τεράστια διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.