Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΛΕΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μία συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τo ευρώ θα είχε καταστροφικές συνέπειες, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζα...



Μία συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τo ευρώ θα είχε καταστροφικές συνέπειες, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (BERD) Τόμας Μίροβ.

«Πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και δείγμα κερδοσκοπίας η συζήτηση για μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της στη δραχμή. Ουδείς γνωρίζει τι αντιδράσεις θα προκαλούσε μία τέτοια απόφαση», αναφέρει ο Μίροβ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στην εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως εκτιμά, «οι επενδυτές εκτός Ευρώπης θα θεωρούσαν μία έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα λόγο για να αμφισβητήσουν την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης».

Μία τέτοια συζήτηση θα είχε καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της ευρωζώνης και θα μπορούσε να προκαλέσει τραπεζικό πανικό, υπογράμμισε ο πρόεδρος της BERD στη συνέντευξή του.

Ο Μίροβ εκτίμησε επίσης ότι η Ελλάδα θα χρειάζεται για αρκετά χρόνια οικονομική βοήθεια, με δεδομένες τις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει. «Χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσες. Αυτό δεν γίνεται σε μερικούς μήνες, χρειάζονται χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά. zougla.gr

-----------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.