Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΤΡΥΠΑΓΕ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΗΣΤΕΨΕΙ....

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων αλυσίδας καταστημάτων τροφίμων ( S /Μ), με λεία ύψους 55.000 ε...



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων αλυσίδας καταστημάτων τροφίμων ( S /Μ), με λεία ύψους 55.000 ευρώ  Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 41χρονος αλλοδαπός, ενώ έχουν ήδη ταυτοποιηθεί οι συνεργοί του, οι οποίοι ακολουθούν για τις διαρρήξεις τους συγκεκριμένο μοτίβο δράσης

(αναρρίχηση στην οροφή κτιρίων, καταρρίχηση με σχοινιά, διάνοιξη χρηματοκιβωτίων με εξειδικευμένα κοπτικά εργαλεία).

Στους τόπους διαρρήξεων, αλλά και σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξειδικευμένα μηχανήματα και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

Εξαρθρώθηκε μετά από στοχευμένη αστυνομική δράση που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και περιελάμβανε μεταξύ άλλων, αυξημένη επιτήρηση καταστημάτων τροφίμων με συγκεκριμένα τοπογραφικά χαρακτηριστικά (απομονωμένη γεωγραφική θέση), τετραμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε μία διάρρηξη και μία απόπειρα διάρρηξης χρηματοκιβωτίων από S / M της ίδιας αλυσίδας, στις περιοχές της Σίνδου και της Κερασιάς, κατά το τελευταίο δεκαήμερο .

Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω ένας 41χρονος αλλοδαπός , ο οποίος με τη βοήθεια συνεργών του που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, ξημερώματα της 25-12-2011, εφοδιασμένοι με κατάλληλα μηχανήματα και εργαλεία, αναρριχήθηκαν στην οροφή σουπερ μάρκετ στην περιοχή της Κερασιάς, με σκοπό τη διάνοιξη διόδου πρόσβασης στο χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:

Διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2011, με σκοπό τη διάρρηξη χρηματοκιβωτίων από καταστήματα τροφίμων, η γεωγραφική θέση των οποίων εξασφάλιζε σχετική κάλυψη της εγκληματικής τους δράσης (απομονωμένα σημεία).

Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική ομάδα και διευκρινίστηκαν οι ρόλοι τους. Σε άλλον είχε ανατεθεί η παράκαμψη συστημάτων ασφαλείας, σε άλλον η διάτρηση των οροφών, η διάνοιξη χρηματοκιβωτίων, κ.ο.κ.

Προσδιορίστηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi), ο οποίος μεταξύ άλλων περιελάμβανε κατόπτευση των επιλεγόμενων επιχειρήσεων, επιλογή κύριων και εναλλακτικών δρομολογίων προσέγγισης και διαφυγής, εξοπλισμό με ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία (ηλεκτρικοί τροχοί κοπής μετάλλων, σχοινιά με αυτοσχέδιους κόμπους, κ.α), επικοινωνία μεταξύ των μελών με φορητούς πομποδέκτες αντί κινητών τηλεφώνων, κ.ο.κ.

Ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ως οι δράστες διάρρηξης καταστήματος-υπεραγοράς, που διαπράχθηκε την 17/18-12-2011, στην περιοχή της Σίνδου.

Εκεί τα μέλη της σπείρας, αφού διάνοιξαν οπή στην οροφή της επιχείρησης με τη χρήση κοπτικών εργαλείων, κατήλθαν στο εσωτερικό του καταστήματος καταρριχόμενοι με σχοινιά και αφού εντόπισαν, διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, από όπου αφαίρεσαν το ποσό των 55.000 ευρώ

Στην οροφή του καταστήματος όπου σημειώθηκε η απόπειρα διάρρηξης, αλλά και σε αυτοκίνητα που είχαν μισθώσει και χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα προσέγγισης και διαφυγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (ενδεικτικά):
Ηλεκτρικό μηχάνημα διάτρησης μπετόν
Τρεις (03) γωνιακοί τροχοί
Δεκαοκτώ (18) δίσκοι κοπής
Ηλεκτρικός κόφτης
Πέντε (05) τσεκούρια
Σιδηροπρίονο
Φορητοί πομποδέκτες
Φακοί
Κατσαβίδια
Ολοπρόσωπες κουκούλες τύπου full face
Σχοινιά με αυτοσχέδιους κόμπους, κατάλληλα για αναρρίχηση-καταρρίχηση
Πλήθος άλλων εργαλείων και αντικειμένων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.

2 σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.