Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΑΡΜΑΡΙΝΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Πέντε κολώνες και δώδεκα μαρμάρινες στήλες από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής που είχαν δοθεί προς ...


Πέντε κολώνες και δώδεκα μαρμάρινες στήλες από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής που είχαν δοθεί προς φύλαξη στον Δήμο Αθηναίων, φαίνεται πως… άλλαξαν χέρια όταν μετακινήθηκαν σε άλλο χώρο φύλαξης.

Όταν μάλιστα διαπιστώθηκε η απουσία τους κι άρχισαν τα όργανα να βαρούν κάποιες από αυτές επέστρεψαν ως …διά μαγείας.

Την περίεργη αυτή υπόθεση μαρμάρων που πάνε κι έρχονται έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος με τη μορφή ερώτησης καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν εξηγήσεις. Αποκαλύπτει ότι ο επιτόπιος έλεγχος που διενεργήθηκε από τον υπεύθυνο φύλαξης του εργοταξίου καθαριότητας έφερε στο φως ότι οι συνολικά 24 μαρμάρινες κολώνες είχαν εξαφανιστεί και μεταφερθεί σε άλλο χώρο φύλαξης, εν αγνοία των υπηρεσιών του Δήμου.

Στην δε καταμέτρηση που διενεργήθηκε στο νέο χώρο όπου είχαν μεταφερθεί, διαπιστώθηκε ότι έλλειπαν 5 κολώνες και 12 μαρμάρινες στήλες. Το εξίσου παράδοξο όμως, σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο, είναι ότι μετά την μηνυτήρια αναφορά του υπευθύνου φύλαξης του χώρου -ο οποίος μάλιστα μετά το συμβάν μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία-, αλλά και το σάλο που προκλήθηκε, πέντε κολώνες και δύο μαρμάρινες στήλες ως δια μαγείας επεστράφησαν ενώ οι υπόλοιπες αγνοούνται μέχρι και σήμερα.

Ο βουλευτής καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσουν τη Βουλή:

Για ποιό λόγο προέβησαν στην απομάκρυνση του υπευθύνου φύλαξης από τη θέση του χωρίς πρωτίστως να του έχει καταλογιστεί καμία υπαιτιότητα

Και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.