Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΟΔΕΥΕΙ Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"... Η ΜΑΝΙΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

Αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 κατέθεσε, η «Χ. Κ. Τεγόπουλος», ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Η εταιρεία α...

Αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 κατέθεσε, η «Χ. Κ. Τεγόπουλος», ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».


Η εταιρεία αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, καθώς και στην πληρωμή προμηθευτών.
Ηδη κατετέθη το παράβολο που προβλέπεται για τη σχετική διαδικασία προκειμένου η αίτηση να γίνει δεκτή, πάντως, απαιτείται να εγκριθεί το επιχειρηματικό σχέδιο από το δικαστήριο και να εξασφαλιστεί η συμφωνία των πιστωτών σε ποσοστό 60%, μεταξύ των οποίων το 40% πρέπει να προέρχεται από όσους έχουν εμπράγματη ασφάλεια.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ρευστότητας, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πέντε μήνες και μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί και το δώρο Χριστουγέννων.
Οι τράπεζες στις οποίες απευθύνθηκε η διοίκηση της εταιρείας για κεφάλαια κίνησης αρνήθηκαν να χορηγήσουν νέα δάνεια.

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση του εννεαμήνου οι μακροπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν 37,5 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες 13,6 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο ο κύκλος εργασιών είχε διαμορφωθεί στα εκατ. ευρώ και ο ισολογισμός εμφάνιζε ζημίες 21,4 εκατ. ευρώ. dailynews24.gr

------------------------------------


2 σχόλια

  1. Σε δέκα χρόνια το πολύ, σχεδόν οι μισές και παραπάνω εφημερίδες θα έχουν βάλει λουκέτο. Η κυκλοφορία, κυρίως εξ αιτίας του διαδικτύου, έχει μειωθεί δραματικά. Ειδικά στην Ελλάδα, λίγοι είναι πια διατεθειμένοι να δίδουν δύο-τρία ευρώ κάθε μέρα, για την ενημέρωσή τους.

    Η "Ε" ήταν μία φυλλάδα, η οποία δεν νομίζω ότι προσέφερε πολλά. Αν θυμηθώ δε ειδικά τον "Ιό"...

    Ποτέ κανείς δεν ερεύνησε γιατί ήταν η "αγαπημένη" της 17Ν και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε ενημερωτικό μέσο όταν κλείνει, χάνουμε μίαν οπτική των πραγμάτων. Ασχέτως με τις όποιες διαφωνίες μας με τα διάφορα μέσα ενημέρωσης, μας δίνουν μίαν απαραίτητη οπτική. Προσωπικώς, αγοράζω καθημερινώς κατ' ελάχιστον δύο(2) εφημερίδες. Καί αν ερωτάτε πώς επιτυγχάνω κάτι τέτοιο, είναι απλό. Δεν πηγαίνω σε κέντρα διασκέδασης, κλωβούς(="clubs") κ.λ.π., δεν καταναλώνω αλκοόλη καί αναψυκτικά πάσης φύσεως, δεν καπνίζω καπνικά προϊόντα πάσης φύσεως, ενώ ουσιαστικώς τα μόνα έξοδά μου, είναι τα έντυπα(πολιτικές εφημερίδες,
    πολιτικά-ιστορικά-φιλοσοφικά περιοδικά, περιοδικώς κάρτες για το φορητό τηλέφωνό μου, περιοδική αγορά ξυριστικών καί περιοδική αγορά γλυκισμάτων).
    Άρα, με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, υπάγομαι στον Αριστοτελικώς οριζόμενο "θεωρητικό/φιλοσοφικό" τρόπο ζωής.
    Διότι, όπως γράφει ο Αριστοτέλης στα "Πολιτικά" του, υπάρχουν τρεις(3) τρόποι ζωής στους ανθρώπους.
    (1) Ο "απολαυστικός"/"ηδονικός", δηλαδή εκείνος στον οποίον η επιδίωξη είναι οι ηδονές καί οι απολαύσεις.
    (2) Ο "φιλοσοφικός"/"θεωρητικός", δηλαδή εκείνος στον οποίον η επιδίωξη είναι η γνώση καί η έρευνα.
    (3) Ο "πολιτικός", δηλαδή εκείνος στον οποίον η επιδίωξη είναι η απόκτηση της εξουσίας καί της αντίστοιχης ισχύος.
    Καί άρα, κατ' Αριστοτέλη, τίθεται το θέμα μεταξύ των φιλοσόφων, ποιός μεταξύ του "φιλοσοφικού"/"θεωρητικού" καί του "πολιτικού" είναι ο προτιμώτερος εκ των δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.