Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Εκτός από την Θράκη μας και στην Μακεδονία το αντίστοιχο Επιμελητήριο σκέφτεται για την μετατροπή της Πιερίας συγκεκριμένα σε ΕΟΖ (Ελεύθερη ...

Εκτός από την Θράκη μας και στην Μακεδονία το αντίστοιχο Επιμελητήριο σκέφτεται για την μετατροπή της Πιερίας συγκεκριμένα σε ΕΟΖ (Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη), σαν ένα ακόμα αστεράκι στην αμερικάνικη σημαία δηλαδή...
Διερευνητική σύσκεψη έγινε σήμερα στο επιμελητήριο Πιερίας μετά από την πρόταση του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη να συζητηθεί το θέμα των ΕΟΖ (ειδικών οικονομικών ζωνών) για να ερευνηθεί διεξοδικά για το αν συμφέρει η δημιουργία τους στην Πιερία. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος και μίλησαν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, οι βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης και Μαρία Μίχου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο εκπρόσωπος του δήμου Πύδνας Κολινδρού κ. Καλύβας.
Ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις για το θέμα και οπωσδήποτε θα χρειαστεί συντόμως να γίνει περαιτέρω ενημέρωση. Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου πάντως ξεκαθάρισε ότι : "δεν δεχόμαστε καμιά συζήτηση για ΕΟΖ που θα αφορά τον τουρισμό ή για Γερμανούς που θα θελήσουν να γεμίσουν τα χωράφια της Πιερίας με φωτοβολταϊκά ή για οτιδήποτε θα λειτουργήσει εις βάρος των υφιστάμενων επιχειρήσεων της περιοχής μας. Αν θέλουν για παράδειγμα να φτιάξουν μια αυτοκινητοβιομηχανία στον τόπο μας, τότε ναι το δεχόμαστε". Η κ. Μίχου ξεκαθάρισε ότι ακόμη η Ε.Ε. δεν επιτρέπει τη δημιουργία ΕΟΖ, ο κ. Αμοιρίδης είπε ότι : "έθεσα το θέμα προς συζήτηση με ερωτηματικό, δηλαδή να ερευνήσουμε αν συμφέρει ή όχι η δημιουργία στην περιοχή τέτοιων ειδικών οικονομικών ζωνών", ο κ. Χιονίδης τόνισε : "πως πρέπει να το εξετάσουμε σοβαρά το ζήτημα, ώστε να διαπιστωθεί, αν όντως θα λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας" και η κ. Μαυρίδου μεταξύ άλλων πρότεινε τη σύγκλιση μιας διευρυμένης σύσκεψης - διαβούλευσης, ώστε να συζητηθεί πιο εμπεριστατωμένα το θέμα, να λάβουν μέρος περισσότεροι στην διαδικασία και να ενημερωθούν καλύτερα όλοι οι φορείς, αλλά και οι πολίτες της Πιερίας.
lefteria.blogspot.com


------------------------------------

1 σχόλιο

  1. το σχεδιο/τα σχεδια τους προχωραν και εμεις οι νεοελληνες απλα καθομαστε και τους χαζευουμε σαν αποχαυνωμενοι και μαστουρωμενοι. το "παρηγορο" ειναι -αν μπορη να χαρακτηριστη ετσι -οτι τα ιδια σκοπευουν να κανουν με ολους τους λαους της γης, η Ελλας ειναι απλα το πειραματηριο και οι Ελληνες το πειραματοζωο!
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.