Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Ο ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ...

Αναχώρησε από τη Γαλλία ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Παρίσι Ταχσίν Μπουρτσούογλου, μια μέρα μετά το πάγωμα από την Άγκυρα της στρατιωτικής...


Αναχώρησε από τη Γαλλία ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Παρίσι Ταχσίν Μπουρτσούογλου, μια μέρα μετά το πάγωμα από την Άγκυρα της στρατιωτικής και πολιτικής της συνεργασίας με το Παρίσι.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή την Πέμπτη για την αναστολή των διμερών επισκέψεων, την ανάκληση για διαβουλεύσεις του πρεσβευτή της Τουρκίας στη Γαλλία και πρόσθεσε ότι «οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Γαλλία, καθώς και όλες οι στρατιωτικές δραστηριότητες με τη χώρα αυτή, ακυρώνονται» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Το Παρίσι «λυπάται» για τις αποφάσεις της Τουρκίας, δήλωσε αργά χθες βράδυ ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Αλέν Ζιπέ καλώντας την Άγκυρα να μην «αντιδρά με υπερβολικό τρόπο».
Παρά τις πολλές προειδοποιήσεις της Άγκυρας που έστειλε αρκετές αντιπροσωπείες στο Παρίσι, οι Γάλλοι βουλευτές ψήφισαν την Πέμπτη νομοσχέδιο που ποινικοποιεί με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ την άρνηση μιας γενοκτονίας που αναγνωρίζει το γαλλικό δίκαιο, όπως χαρακτηρίζεται από το 2001 στη Γαλλία η γενοκτονία των Αρμενίων του 1915 με 1,5 εκατομμύριο νεκρούς, σύμφωνα με τους Αρμένιους.

Η Τουρκία αναγνωρίζει ότι έως 500.000 Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους στο περιθώριο των απωλειών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Για να τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο θα πρέπει να υιοθετηθεί και από τη γαλλική Γερουσία, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες. kathimerini.gr

-------------------------


2 σχόλια

  1. ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η πλακα ειναι οτι ο ιδιος προεδρος της Τουρκιας ο Γκιουλ ειναι αρμενικης καταγωγης. οι κρυπτοαρμενιοι της γειτονος υπολογιζονται πανω απο εναμισυ εκατομμυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.