Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΜΕΣΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ!!!

WSJ: "Τράπεζες των ΗΠΑ αλλάζουν σε δραχμές την ισοτιμία με το δολάριο"! "Καλή χρονιά με το νέο σας νόμισμα, την ... δραχ...



WSJ: "Τράπεζες των ΗΠΑ αλλάζουν σε δραχμές την ισοτιμία με το δολάριο"!


"Καλή χρονιά με το νέο σας νόμισμα, την ... δραχμή", εύχονται τουλάχιστον δύο αμερικανικές μεγάλες τράπεζες ("παγκόσμιας εμβέλειας" χαρακτηρίζονται), οι οποίες ωστόσο δεν κατονομάζονται, από δημοσίευμα της Wall Street Journal, καθώς αποφάσισαν να εγκαταστήσουν εφεδρικά τεχνολογικά συστήματα, που θα τους επιτρέψουν να πραγματοποιούν συναλλαγές και σε παλαιά νομίσματα -όπως η δραχμή, το εσκούδο και η λίρα-, τα οποία έχουν καταργηθεί, αλλά πρόκειται να επανέλθουν με την κατάρρευση της ευρωζώνης!

Υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών επικοινώνησαν με τη βελγική εταιρεία Swift, η οποία «ελέγχει» το δίκτυο για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, με το αίτημα παροχής τεχνολογικής στήριξης, αλλά και των κωδικών των παλαιών νομισμάτων.

Ωστόσο, η βελγική εταιρεία δεν παρείχε τις πληροφορίες που ζητήθηκαν, ούτε ενημέρωσε αν οι παλαιοί κωδικοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα συστήματα, σύμφωνα πάντα με το αμερικανικό δημοσιεύμα.

Eκπρόσωπος της Swift διευκρίνισε πως η παροχή τέτοιων πληροφοριών σε αυτήν τη χρονική περίοδο ίσως ενίσχυε περαιτέρω την αβεβαιότητα που επικρατεί στην ευρωζώνη.

Στα εν Ελλάδα, το πρόγραμμα του PSI, όπως μόνο πρώτο έχει γράψει το defencenet.gr, όταν πολλά άλλα Μέσα προτιμούσαν να φλομώνουν στο ψέμα τους αναγνώστες τους, λέγοντας και γράφοντας ότι "Προχωρά το PSI", απλά έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιαο ότι πάμε σε υποχρεωτικό κούρεμα για το ποσοστό των ξένων πιστωτών που δεν θέλουν να συμμετάσχουν (είναι περίπου οι μισοί).

Δηλαδή αν εξαιρέσουμε το 35% που αφορά τους "εγχώριους" ιδιοκτήτες ομολόγων (τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία), από το υπόλοιπο 65% περί τους μισούς το δέχονται και οι άλλοι το απορρίπτουν. Πάμε λοιπόν σε υποχρεωτικό "κούρεμα" το οποίο αναπόφευκτα θα θεωρηθεί "πιστωτικό γεγονός" με την αποχώρηση από την ευρωζώνη να αποτελεί θέμα εβδομάδων ή και ημερών... (defencenet.gr)


-------------------------


2 σχόλια

  1. ΟΧΙ ΔΡΑΧΜΗ ΑΛΛΑ ΤΑΛΑΝΤΟ!

    ΕΝΑ ΤΑΛΑΝΤΟ FΙΣΟΝ ΕΞΗΝΤΑ ΜΝΕΣ
    ΜΙΑ ΜΝΑ IΣΟΝ ΕΚΑΤΟ ΔΡΑΧΜΕΣ
    ΕΝΑ ΤΑΛΑΝΤΟ = ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ!

    αντιγραφω απο τη Fικιπαιδεια:

    Η αττική δραχμή αποτέλεσε το βασικό νόμισμα της κλασσικής εποχής και όπως είναι ευνόfητο, η αξία της εξαρτιόταν από το μέταλλο που χρησιμοποιήθηκε - π.χ. μια ασημένια είχε μικρότερη συναλλακτική αξία από μια χρυσή.

    60 μνες fισοδυναμούσαν με ένα τάλαντο.
    1 μνα fισοδυναμούσε με 100 δραχμές.

    Ετυμολογικά δραχμή σημαίνει το κέρμα που μπορεί να πιαστεί με το χέρι, σε αντιδιαστολή με τη δύσχρηστη μνα που ζύγιζε σχεδόν μισό κιλό.

    Η δραχμή από άργυρο (ασήμι) ήταν το βασικό νόμισμα της Αρχαίας Ελλάδας.

    1 δραχμή αντιστοιχούσε 6 οβολούς.
    1 οβολός αντιστοιχούσε 8 χαλκούς.

    Υπολογίζεται ότι ENA AΣΗΜΕΝΙΟ ΤΑΛΑΝΤΟ, δηλ. στην πραγματικότητα 6000 ασημένιες δραχμές, επαρκούσε για το μηνιαία μισθοδοσία των 200 ανδρών που στελέχωναν μια αθηναϊκή τριήρη κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

    Ο κωμικός ποιητής ΜΑΧΩΝ αφηγείται πως η εταίρα ΦΡΥΝΗ ζητούσε μία μνα για κάθε νύχτα.

    Αν τυχον επιστρεψουμε στη δραχμη να ειναι μονο προσκαιρα και μεταβατικα μεχρι που να σταθεροποιηθη η κατασταση!

    Αποτερος στοχος μας ουτως η αλλως θα πρεπει να ειναι το να φυγουμε απο το μορφωμα ΕΕ και να ενταχθουμε στον Ευρασιατικο Αξωνα μαζι με την Ορθοδοξον Ρωσσια

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τους καψει φωτια. Αλλα δε πεφτει η ριμαδα. Δε πεφτει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.