Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΠΩΣ Η "17Ν" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ... ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΞΗΡΟΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Η «17 Νοέμβρη» δεν έχει περιέλθει σε κατάσταση ανυπαρξίας, αφού από τις δικαστικές αποφάσεις προκύπτει ότι παραμένουν ακόμα ασύλληπτα διάφορ...

Η «17 Νοέμβρη» δεν έχει περιέλθει σε κατάσταση ανυπαρξίας, αφού από τις δικαστικές αποφάσεις προκύπτει ότι παραμένουν ακόμα ασύλληπτα διάφορα μέλη της, όπως η «Αννα», ενώ δεν βρέθηκε και μέρος του οπλισμού κλπ.

Το παραπάνω επιχείρημα επιστράτευσε η Αρχή για το «ξέπλυμα του μαύρου χρήματος» και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, για να δικαιολογήσει την ένταξη των Θ. Σερίφη, Κ. Καρατσώλη στη λίστα των προσώπων που σχετίζονται με τρομοκρατία, γεγονός που έχει ως συνέπεια τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών τους και βασικών περιουσιακών τους στοιχείων, όπως του επιδόματος ανεργίας (200 ευρώ) του πρώτου ή του εμβάσματος 300 ευρώ προς τον δεύτερο από τον πατέρα του για την πληρωμή ενοικίου.

Χθες στο 3μελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου «κεκλεισμένων των θυρών» ο Θ. Σερίφης και η συνήγορός του Ιω. Κούρτοβικ ζήτησαν να ακυρωθεί η ένταξη στον σχετικό κατάλογο, αφού μετά την καταδίκη του το 2003 έχει αποφυλακιστεί από το 2007 με βούλευμα για πράξεις προ 19 ετών, σε χρόνο που δεν υπήρχε αδίκημα «χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Υπεράσπιση

Υποστήριξαν ότι παραβιάζονται οι αρχές της αναδρομικότητας, της δίκαιης δίκης, ότι η δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού (που χρειάζεται για τις καθημερινές ανάγκες) έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στη ζωή του, ενώ παραβιάζει τις διατάξεις της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων Ανθρώπου), που προστατεύουν την ιδιωτική - οικογενειακή ζωή, τα περιουσιακά δικαιώματα κλπ.
Ο αντεισαγγελέας ΑΠ Γ. Κολιοκώστας πρότεινε να απορριφθούν η αίτηση και οι ισχυρισμοί για παραβίαση του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ και το συμβούλιο ΑΠ αναμένεται να αποφασίσει σε 1-2 μήνες.

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ - ethnos.gr

-----------------------------


1 σχόλιο

  1. Βρέστε το δημοσίευμα της Αμερικανικής εφημερίδας SAN, που έγραφε πως η ορολογία των προκηρύξεων της 17 Ν, μοιάζει με αυτή, γνωστού, πασίγνωστου πολιτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.