Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ... ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ!

Την απογοήτευση του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημοτική βιβλιοθήκη Πατρών, εξέφρασε ο Πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του...

Την απογοήτευση του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημοτική βιβλιοθήκη Πατρών, εξέφρασε ο Πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Πατρών, Αντώνης Σκιαθάς. Ο ίδιος επισκέφτηκε πρόσφατα τη βιβλιοθήκη, σε αίθουσα της οποίας βρήκε βιβλία, παρατημένα στο πάτωμα, γεμάτα από ακαθαρσίες περιστεριών, μαζί και άδειες κούτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Σκιαθάς, μετά την επίσκεψη του τόνισε ότι «η απαξίωση και η καταστροφή σημαντικών βιβλίων, που αποτελούν τμήματα δωρεών και ιστορικών βιβλιοθηκών, όπως του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, της οικογένειας Κόλλα, κειμηλίων του 19ου αιώνα κ.α.. είναι απαράδεκτη, σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ιστορική μας μνήμη».
Εκτός από το πρόβλημα της καταστροφής του αρχείου, που αποτελεί τμήμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εμφανές είναι και το ζήτημα που προκύπτει αναφορικά με την πιθανή εστία μόλυνσης που αποτελούν τα γεμάτα ακαθαρσίες βιβλία. Για το λόγο αυτό - στο κτήριο της δημοτικής βιβλιοθήκης της Πάτρας, εκτός από την έρευνα που θα πραγματοποιηθεί για την απόδοση ευθυνών, θα πραγματοποιηθούν εργασίες απολύμανσης της αίθουσας από στελέχη της υγειονομικής υπηρεσίας. Επίσης, με τη βοήθεια ειδικών θα γίνει προσπάθεια να συντηρηθούν τα βιβλία που έχουν υποστεί φθορές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.