Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Άνοιξαν οι κάλπες για την πρώτη φάση των εκλογών για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας. Όλοι οι Κερυνειώτες καλούνται να ψηφίσουν το...

Άνοιξαν οι κάλπες για την πρώτη φάση των εκλογών για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας.

Όλοι οι Κερυνειώτες καλούνται να ψηφίσουν τον κληρικό που επιθυμούν να είναι ο επόμενος Μητροπολίτης, ο οποίος όμως θα αναδειχθεί από την Ιερά Σύνοδο πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γιάννης Χαριλάου θα ανακοινώσει τις ψήφους που έλαβε ο κάθε κληρικός και όχι ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης.

Συνολικά λειτουργούν 43 εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο και οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν προσκομίζοντας την πολιτική τους ταυτότητα ή το εκλογικό τους βιβλιάριο.

Η ψηφοφορία άρχισε στις οκτώ το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις τέσσερις το απόγευμα με δυνατότητα παράτασης αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Θα γίνει διάλειμμα μίας ώρας στη μια το μεσημέρι.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι προερχόμενοι από τη μητροπολιτική περιφέρεια Κυρηνείας ορθόδοξοι χριστιανοί, ηλικίας άνω των 18 ετών, οι διαμένοντες μονίμως εις την Κύπρο κατά το προηγούμενο έτος.

Το θρόνο διεκδικούν οι Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κυκκώτης και Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Ιωάννου. Αυτοί που έχουν δικαιώμα να ψηφίσουν, σύμφωνα με τους καταλόγους της Εκκλησίας, ανέρχονται στις 26 περίπου χιλιάδες.

Κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ψηφίσει έναν εκ των εκλόγιμων προσώπων. Τα ψηφοδέλτια φέρουν ειδική σφραγίδα της Ιεράς Συνόδου, η οποία έχει φτιαχτεί για το σκοπό αυτόν.

Στο ψηφοδέλτιο κάθε εκλογέας θα αναγράψει ιδιοχείρως το όνομα του εκλόγιμου της προτιμήσεώς του για τη θέση του Μητροπολίτη και, εάν ο ψηφοφόρος αδυνατεί να εκφράσει γραπτώς τη βούλησή του, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής υποχρεούται να αναγράψει εις το ψηφοδέλτιο το όνομα το υποδειχθέν υπό του ψηφοφόρου αυτού. sigmalive.com

----------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.