Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ehud Barak σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN και στην εκπομπή του Fareed Zakaria, και η ο...

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ehud Barak σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN και στην εκπομπή του Fareed Zakaria, και η οποία μεταδόθηκε σήμερα, δήλωσε ότι το Ιράν είναι μόλις ένα χρόνο μακριά από το να πραγματοποιήσει το σκοπό του την κατασκευή δηλαδή πυρηνικών όπλων.

Σε ερώτηση του Zakaria εάν το Ισραήλ πρόκειται να επιτεθεί στο Ιράν ο Barak απάντησε: «Δεν νομίζω ότι το θέμα αυτό μπορεί να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης. Μπορώ όμως να ότι η πρόσφατη έκθεση της ΙΑΕΑ απογοήτευσε πολλούς στον κόσμο και ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ο χρόνος έχει φτάσει. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τώρα ότι το Ιράν είναι αποφασισμένο να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση για τις έρευνες που κάνει στον τομέα αυτό το Ιράν. Και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Σε ερώτηση για την υποστήριξη που παρέχει ο Αμερικανός πρόεδρος στο Ισραήλ ο Ισραηλινός υπουργός απάντησε:

«Υποστηρίζει εξαιρετικά το Ισραήλ αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας. Παραδοσιακά όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι στήριζαν το Ισραήλ στο να διατηρεί ένα στρατιωτικό πλεονέκτημα αλλά και να ικανοποιεί τις στρατιωτικές του ανάγκες. Αλλά ειδικά αυτή η διοίκηση υπερβαίνει όλο αυτό. Και είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί εάν δεν υπήρχε η πλήρης υποστήριξη από τον Λευκό Οίκο. Έτσι δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να θέσει ζήτημα υποστήριξης του Ισραήλ ειδικά από τον Barack Obama». (defencenet)

3 σχόλια

  1. Χτύπημα πολύ σύντομα στην Συρία.
    Το διαδίκτυο βοά από άρθρα και βίντεο αμέτρητα και μάλιστα πολύ πρόσφατα, του Σύρου προέδρου και των Συριακών Ε.Δ. σε πολεμικό κλίμα και μερικά από αυτά σε εσχατολογικό κλίμα.
    Απρόοπτα συμβαίνουν. Όπως η τελευταία έκρηξη σε στρατηγικό σημείο στο Ιράν που σαν άλλος Μεταξάς ,την πλήρη ταυτότητα της οποίας απέκρυψε ο Αχμαντινετζάν (όπως έκανε ο Μεταξάς για την ΕΛΛΗ μας).
    Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι , σειρά έχει πρώτα η Συρία και η Υεμένη (πλοκάμια του σιϊτικού Ιράν), αλλά στην παγκόσμια ιστορία έχουμε δει πολλά απρόοπτα, είπαμε συμβαίνουν , συνήθως αρχές της άνοιξης, που βοηθάει ο καιρός και το έδαφος στην Μ.Ανατολή παύει να έχει πολύ λάσπη. Χρονικά όλα τα παραπάνω δεν θα γίνουν μετά το 2012. Ο παράγων Ολυμπιακοί αγώνες θα παίξει τον σημαντικό ρόλο του, αλλά άγνωστο σε πόσο μεγάλο βαθμό. Οι ολυμπιακοί αγώνες του 2004 έγιναν στην Ελλάδα και του 2008 στην Κίνα, χώρες έμμεσα η και καθόλου εμπλεκόμενες τις παραπάνω χώρες , στις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των Μουσουλμανικών πληθυσμών και με μικρή εξτρεμιστική παρουσία στο έδαφος τους . Στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας (2012) όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και αυτό γιατί πάρα πολλοί και πολύ πρόθυμα θα έπαιρναν τυφλή εκδίκηση στην χώρα που πρωτοστατεί στις «σταυροφορίες», σε ένα τεράστιο αθλητικό γεγονός όπως οι ολυμπιακοί αγώνες. Το να χτυπηθεί το Ιράν με πολεμικά μέσα και άμεσα πριν την έναρξη τους, είναι σαν να υπογράφει, αυτός που προβαίνει στο χτύπημα , στην ματαίωση τους. Εκτός κι’αν κάποιοι θέλουν να ζήσουν μέρες Μονάχου. Δεν νομίζω όμως. Είπαμε εκτός κι’αν γίνουν κι’άλλα ατυχήματα , όπως αυτό στην στρατιωτική βάση της Κύπρου και σε άλλα μέρη της ΝΑ Μεσογείου.


    ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ

    Υ.Γ. Ηρθε η ώρα για την επόμενη σταυροφορία, η εμείς η το Ισλάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το Ισραήλ είχε την πρόθεση να επιτεθεί στο Ιράν, θα το έλεγε στο ... CNN; Έλεος, (έπρεπε να) έχει και η βλακεία τα όριά της! Τα ίδια ακούμε εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια, από την εποχή που έγινε στην Ελλάδα η ελληνοϊσραηλινή άσκηση "Ένδοξος Σπαρτιάτης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά και θα το πει στο CNN , έτσι θα έχει άλλοθι για την επιχείρηση και θα γλιτώσει την σφοδρότητα μιας διεθνούς κατακραυγής.
    Σκέψου ανώνυμε 21/11/11 9.58 ,
    στην ουσία προειδοποιεί τις ξένες δυνάμεις και όχι το Ιράν.
    Τα γεγονότα είναι εύκολο να κολλήσουν , η απόφαση έχει παρθεί εδώ και καιρό, είναι θέμα σωστού timing με σκοπό τις λιγότερες πιθανές απώλειες σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά τώρα που το Ισραήλ γίνεται άμεσα ενεργειακός παίκτης.

    ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.