Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΕΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ... ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΕΝΩ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ!

Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών καταρτίζει την εγκύκλιο για τις εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων, νέα δικαστική απόφαση -αυτή τη φορά α...

Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών καταρτίζει την εγκύκλιο για τις εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων, νέα δικαστική απόφαση -αυτή τη φορά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης- δικαίωσε 34 πολίτες, με προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ, ώστε να μην προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων. Ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης δήλωσε πως η εγκύκλιος θα είναι έτοιμη έως την Τρίτη, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί το τέλος από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από του χρόνου.
Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Δευτέρας, o γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης δήλωσε ότι το τέλος για τα ακίνητα θα υπάρχει και του χρόνου, ίσως όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Σχετικά με την εγκύκλιο, σημείωσε πως καθυστερεί, προκειμένου να είναι πλήρης. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι θα είναι έτοιμη σήμερα, Δευτέρα ή αύριο.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πλασκοβίτης επανέλαβε ότι ανεξαρτήτως του τι προβλέπει η εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις, οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι πρώτα να καταβάλουν το τέλος και μετά θα γίνονται διορθώσεις τυχόν λαθών.
Εν τω μεταξύ, μετά τη δικαστική απόφαση της Καλαμάτας και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης εξέδωσε προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ, ώστε να μην διακόψει το ρεύμα ως τις 16 Δεκεμβρίου σε 34 άτομα τα οποία αρνούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.
Το δικαστήριο αποφάσισε πως η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειας των συγκεκριμένων ατόμων, καθώς είναι είτε άνεργοι, είτε άποροι, είτε ανάπηροι.

tanea.gr

4 σχόλια

  1. Ερωτώ το παρακάτω:
    Γιατί όλοι όσοι γράφετε για το χαράτσι τονίζετε μόνο την αντισυνταγματική του πλευρά όσο αφορά την διακοπή ηλεκτροδότησης?
    Δηλ δεν είναι τελείως καταχρηστικό απο μόνο του ότι με το χαράτσι ουσιαστικά σου βάζουν μόνιμο τεράστιο φόρο στο ακίνητο που με αίμα έχεις αποκτήσει ασχέτως αν το βάλανε μέσω ΔΕΗ ή όχι?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παντως η μιμη,χηρα ανδρεα παπανδρεου,ειπε οτι δεν μπορει να πληρωση το χαρατσι.επισης δεν πληρωσε και την εκτακτη εισφορα.εγω δηλωνω οτι σαν βλακας πληρωσα την εκτακτη εισφορα,αλλα το χαρατσι δεν εχω να το πληρωσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατί δε λέτε ότι το ΔΣ της ΔΕΗ εξαιρεί από τους πολυτέκνους τις χήρες με 3 ανήλικα που ήδη αναγνωρίζει το κράτος ως πολύτεκνους; Το θέμα τέθηκε στη ΔΕΗ με το κοινωνικό τιμολόγιο που τις εντάσει στις τρίτεκνες. Το Υπουργείο όμως Κοινωνικής Αλυλλεγγύης και η ΑΣΠΕ τις εντάσσει στις πολύτεκενες. Το ίδιο και το Υπουργείο Εργασίας. Και δεν έχουν να πληρώσουν το τ.μ. στην αξία που ορίζουν και μετά να το συμψηφίσουν. Τι θα κάνουν; Αφού βάση νόμων (δες νόμους χαρακτηρισμός πολυτέκνων) είναι πολύτεκνες και πρέπει να πληρώσουν 0,5€ το τετραγωνικό. Πότε θα τους απαντήσουν τι θα κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.