Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

18 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ περίπου εκατό άτομα συνελήφθησαν λόγω των συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ εθνικιστών και αναρχικών δια...

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ περίπου εκατό άτομα συνελήφθησαν λόγω των συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ εθνικιστών και αναρχικών διαδηλωτών κατά την διάρκεια πορείας στην Βαρσοβία για τον εορτασμό της ημέρας της Ανεξαρτησίας της Πολωνίας. Περίπου 100 αναρχικοί συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Οι αναρχικοί διαδήλωναν κατά της πολωνικής "Ημέρας Ανεξαρτησίας" (παντού ίδιοι είναι οι αναρχικοί!). Μάλιστα δεν δίστασαν να επιτεθούν και σε κόσμο που πήγαινε στη συγκέντρωση, ενώ οι Πολωνοί εθνικιστές τους απάντησαν αναλόγως. Η συγκεκριμένη επέτειος ουσιαστικά σηματοδοτεί για τους Πολωνούς το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την αρχή για τη δημιουργία του πολωνικού κράτους.
Ο Μάσιετζ Καρτσίνσκι, εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε: "Χούλιγκανς πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά της αστυνομίας, τραυματίζοντας ελαφρά οκτώ αστυνομικούς”.





Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος με αντλίες εκτόξευσης νερού υπό πίεση, ενώ οι διαδηλωτές από την πλευρά τους πετούσαν κροτίδες.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει αψιμαχίες ανάμεσα σε ομάδες εθνικιστών και αναρχικών.

------------------------------------



1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.